Braakliggend stukje grond behandelen ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/03/2003 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Braakliggend stukje grond behandelen ?

Hallo,

We hebben net een stukje grond gekocht, en zouden deze zomer toch al wat tijd willen besteden aan een tuintje. Op dit moment ligt het stuk dus braak, en er groeien dus vele grassoorten en onkruid op. Wat is de beste manier om te beginnen ? Alles laten omspitten ?

Jokke.

wo, 26/03/2003 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

probeer eerst het meeste onkruid te verwijderen en ga dan de grond fresen. Daarna ga je met een egaliseer hark: grote stenen verwijderen, en eventueel groen wat nog bovenop licht verwijder je ook. dan ga je met de egaliseerhark alles mooi ( gelijk ) harken en laat je de grond 1 a2 weken met rust. zo kan de grond wat door het fresen weer zakken en kunnen eventueel nog opgekomen onkruid verwijderd worden. en hierna kunt u beginnen met het echte werk.

ik hoop dat ik jullie een beetje geholpen heb.

alvast veel tuinplezier,

jeroen

do, 27/03/2003 - 11:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maar als je dit zo een paar maand laat liggen, dan groeit er weer een heleboel...

do, 27/03/2003 - 16:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je het na deze mooi beschreven bewerking een paar maanden moet laten liggen, leg er dan gronddoek op. Dan groeit er geen onkruid onder. Niet landbouwplastic!, dat is niet waterdoorlatend. Maria

vr, 28/03/2003 - 15:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeerr u eerst zoveel mogelijk onkruid met wortel en al te verwijderen. Als dat gedaan is zoudt u kunnen denken aan het inzaaien van groenbemesters. Dit kunnen allerlei planten zijn (verscheidene klaversoorten, boekweit, etc. etc. vraag bij een tuincentrum). Dit heeft het voordeel dat er voeding in de grond komt en dat de grond wordt losgemaakt (door de wortels). Als u aan de echte beplanting gaat beginnen, dan dient u deze groenbemesters om te spitten. Een andere mogelijkheid is om de grond (na het verwijderen van het onkruid) om te spitten en te mengen met compost.

Gegroet en succes ermee.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag