buxus wordt geel

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/05/2013 - 16:59
irmandre

buxus wordt geel

5 weken geleden heb ik een paar buxusbollen bij een kweker die ermee stopt, uit de volle grond gespit. Iets in vorm gesnoeid en vervolgens in de tuin geplant. Ik heb ze vloeibare buxusvoeding gegeven en een paar weken geleden kunstmestkorrels.
De eerste keer na het snoeien na een paar dagen gele bladranden.
Vorige week opnieuw gesnoeid en tot mijn grote schrik weer gele bladranden.
Voor mijn gevoel heb ik de bollen we goed bemest.
De accu buxusschaar is nieuw, kan dus ook niet bot zijn.
Ik snoei bij bewolkt weer en als het zonnig wordt de dagen erna, sproei ik ze extra.
Wie weet wat ik fout doe en belangrijker nog: wat kan ik eraan doen om de buxusinfo-icon weer mooi groen te laten worden.

buxus wordt geel
za, 11/05/2013 - 17:02
waldemar

Buxussen zijn altijd lastig, ik weet niet hoelang die bij die kweker in de grond stonden, maar volgens mij is buxes lastig te verplaatsen.

ik heb er vorig jaar 5 verplaatst en 2 sloegen aan, de rest ging dood.

maar we wachten de reacties van de anderen ff af.

za, 11/05/2013 - 18:00
GreenConnection

Toch zonverbranding door het snoeien. Je snoeide wel bij bedekt weer, maar als de dag erna de zon erop brandt, dan is het blad zo bruin. Dit groeit er wel weer uit, maar stop met overmatig voeding toedienen. Laat de planten eerst goed doorwortelen, voor je weer mest geeft. Veel water op de kluit!

do, 23/05/2013 - 00:03
irmandre

Inmiddels is bovenstaande buxusinfo-icon en nog een andere geheel bruin geworden van binnenuit en dood gegaan. Is dit dan ook een vorm van verbranding of heb ik pech gehad en zijn ze beiden niet goed aangeslagen?
Kan het direct snoeien na aanplant hiermee te maken hebben?
Ik heb inmiddels 2 andere buxusbollen geplant en hoop maar dat deze wel goed aanslaan. Wanneer zou ik ze kunnen vormsnoeien?
De andere geplante buxusbollen (begin april) zien nog aardig groen, wanneer kan ik nieuwe scheuten verwachten zodat ik weet dat ze goed zijn aangeslagen?

Alvast dank voor jullie reactie.

Onderwerp gesloten