cactus kas bouwen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/11/2003 - 20:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactus kas bouwen

ik ga van het voorjaar een cactus hobby kasje bouwen, nou is mijn vraag moet ik een betonnen fundering storten of kan het ook gewoon af met 30*30 tegels, i.v.m. de luchtvochtigheid.
p.s. de kas komt te staan op hardhouten palen in de grond

robert

ma, 17/11/2003 - 21:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Robert.
Ik heb twee keer een kas gebouwd. De eerste zelf maar dat was overkapt met dik plastic en de tweede met glas laten bouwen. Ik heb er een ding van geleerd als het gat voor de palen te diep is gemaakt met de grondboor
moet je het zand dat je er dan weer bij in gooit om het hoger te maken heel grondig aanstampen. We zitten op een veengrond en de stratenleggers hebben er altijd al een hekel aan omdat het veert. De timmerman dacht dat er gewoon zand bij kon en dan de palen erop en ik dacht het zal wel goed zijn zoals hij het doet dus niet. Een kant van de kas waar dat gebeurde is dus weggezakt door de zwaarte van de ruiten geen meters natuurlijk maar je kunt goed zien dat de kas niet zuiver recht staat. Je kunt vaak bij de glashandel tweedehands glas kopen . Dat scheelt aanmerkelijk. Wat fundering betreft . Ik heb de kas op een gedeeltelijke betonplaat staan tegen de muur en vind het schoonhouden van het pad gemakkelijker + dat ik me geen zorgen hoef te maken dat door water geven ruimte onder de tegels komt. Succes

ma, 17/11/2003 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor het snelle reageren
ik woon hier op zeeklei dus haast niet onderhevig aan verzakkingen,als er eenmaal een paal in de grond staat hierzo is hij er haast ook niet meer uit te krijgen.
maar mijn vraag is eigenlijk waaruit kan je vloer het beste bestaan? in verband met het kasklimaat voor de cactussen (bijv. in de winter niet te vochtig? enz.)

robert

ma, 17/11/2003 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kan je helaas hier geen antwoord op geven maar zet je vraag eens even op vetplanten en cactussen dan ben je eerder bij de bron want die lezen misschien niet al onze vragen.

Onderwerp gesloten