Calathea lijkt dood te gaan..

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/01/2011 - 20:18
Blueplant

Calathea lijkt dood te gaan..

Beste gebruikers van groeninfo,

Ik zit met het volgende probleem:
Ik heb sinds enkele weken een prachtige Calathea gekocht. Hij staat naast de verwarming en krijgt geen direct zonlicht. Nu is hij toch aan de uiteinden van de bladeren aan het 'rotten' (lijkt op een zekere verbranding). Daarbij vertonen de kleinere bladeren 'krullingen', het blad is daar niet meer egaal.

Wat kan ik hiertegen doen? Wellicht ligt de oorzaak in de gebruikte potgrond? Ik vernam elders dat bv. een Spathiphyllum ook bruine uiteindes krijgt bij teveel aan voeding? Ik gebruik nu potgrond met extra 'groei' voeding..

Bedankt! Mvg, M. Blue

wo, 12/01/2011 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naast de verwarming.......stralingswarmte is funest voor een Calathea, die graag een hoge luchtvochtigheid heeft. Extra voeding in de winter, doet daar nog een schepje bovenop. In de lichtarme periode geef je beter geen voeding.

wo, 12/01/2011 - 21:50
Blueplant

Bedankt voor je reply!

Dat wist ik niet. Ik ging er vanuit dat de Calathea het graag warm had. Wat kan ik het beste doen? Ompotten en andere potgrond gebruiken?

Verder zit ik met de indeling van de ruimte, omdat ik enkel naast de verwarming een goede plek heb voor een wat grotere plant. Nu heb ik nog een spathiphyllum die ik met de Calathea kan ruilen van plaats, maar ik heb gelezen dat deze hier niet goed tegenkan.

wo, 12/01/2011 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de verwarming in het zomerseizoen uit is is er geen probleem. Juist in de winter is de plek niet gunstig. Met Spathiphyllum zal hetzelfde probleem optreden, hoewel die iets meer kan verdragen.
Voor verpotten en vervangen zou ik wachten tot het voorjaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag