camelia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/11/2003 - 20:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

camelia

Bezit een grote camelia met ook dit jaar weer heel veel knoppen. Hij staat gedurende de ganse zomer buiten op een beschutte plaats in de schaduw. Zo gauw het kouder begint te worden zet ik hem binnen in een veranda. Het probleem is echter dat een gedeelte van die knoppen elk jaar bruin wordt en afvalt en dat de bladeren beginnen te krullen. Sommige van die blaren voelen kleverig aan. Ik kan echter niets van beestjes of dergelijke zien. Wie weet raad? Dank bij voorbaat.

zo, 23/11/2003 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Camelia moet enkel binnen als het echt vriest,en zelfs niet voor een paar graadjes vorst. Als je hem binnen zet in de warmte en hij krijgt uit een bepaalde richting niet voldoende licht, dan willen de knoppen zich richten naar het licht, ze kunnen dat niet en breken af. Dat de bladeren krullen KAN betekenen dat ze zich willen verdedigen tegen uitdrogen, Rododendron, die een gelijkaardig blad heeft doet dat ook bij vorst, op die manier verkleind het bladopervlak en wordt de verdamping dus geremd
[combituin]

ma, 24/11/2003 - 20:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik zet mijn camelia nooit binnen, staat keurig in mijn tuin en overleeft de zwaarste vorst periodes.
Het enige risico wat je loopt is dat de bloemen als ze net gaan bloeien door een late nachtvorst worden getroffen, dan is de bloei dat jaar minder maar mag dat de pret niet drukken bij zo´n prachtige tuinplant (struik).

Ennuhhh, nog een kleine tip, zet hem niet in de ochtendzon, dat kunnen ze niet waarderen.

Groet,

Karen

wo, 26/11/2003 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een aantal camelliainfo-icon's in de tuin staan. Ze doen het daar bijzonder goed en bloeien zonder problemen. Zet ze nooit op een plaats waar de koude winterse oostenwind vrij spel heeft. De camellia die ik in de pot heb staan zoals sasanqua's, fraterna, oleifera bloeien ook zonder problemen en voor mij is knopval een fabeltje omdat ik ze regelmatig omdraai om de bloemen goed te kunnen zien.

do, 06/07/2006 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, ook ik heb hetzelfde probleem met mijn camelia. stond vroeger héél triest in de tuin ; heb de plant verpot en in mijn veranda geplaatst. groeit sindsdien veel beter, maar wanneer de knoppen verschijnen, komen ze niet tot bloei en vallen af, alhoewel ik de plant steeds met dezelfde kant naar het licht plaats. de blaren voelen ook kleverig aan, en alhoewel ik ze blad per blad met zuiver water heb afgewassen, blijft deze kleverige stof telkens opnieuw verschijnen, nochtans geen spoor van ongedierte, ook niet op de onderkant van het blad. HELP !

Onderwerp gesloten