Camelia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/04/2011 - 22:29
Cathyindetuin

Camelia

Bij mijn camelia (in maart gekocht, klein) komen de knoppen, die er bij de aankoop al duidelijk in zaten niet goed uit en vallen af nadat ze bruingele randjes krijgen. Ik heb de Camelia na aankoop in een ruime pot geplant met rhodondendrongrond. Ik heb regelmatig water gegeven en het is natuurlijk warm geweest. Ik hoopte op die mooie uitbundige bloemen? Wie kan me vertellen wat er aan de hand is en wat ik er aan kan doen?

za, 30/04/2011 - 23:42
hanninkj

Dit is niet vreemd bij de Camelliainfo-icon. Het lijkt erop dat de knoppen bevroren zijn geweest. Volgend jaar zal hij bij goede verzorging wel bloeien.

Ton

zo, 01/05/2011 - 03:29
bolleke53

Vaak vallen de knoppen van een Camelliainfo-icon af,wanneer de plant verplaatst wordt,wat bij aankoop uiteraard het geval is.Ook de combinatie koude nacht en ochtendzon kan voor problemen zorgen.Maar,inderdaad,volgend jaar zijn de bloemen er hoogstwaarschijnlijk wel.Toch een beetje opletten met een Camellia in pot:strenge winters blijven een risico en niet alle Camellia's zijn even winterhard.
Groetjes.

ma, 02/05/2011 - 23:42
Cathyindetuin

Hartelijk dank voor jullie tips en adviezen! Ik wacht het volgend jaar weer af en laat de Camelia in pot afgedekt overwinteren.

Onderwerp gesloten