CHINESEROOS

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/07/2003 - 15:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

CHINESEROOS

KAN ER ME IEMAND ZEGGEN WAAROM IK GEEN BLOEMEN MEER KRIJG OP MIJN CHINESHE ROOS VROEGER STONDEN ER VELE BLOEMEN OP MAAR DAAR HIJ TE GROOT WERD EN HEM MOETST SNOEIEN KRIJG IK GEEN BLOEMEN MEER WIE WEET ER HIER EEN ANTWOORD OP BEDANKT AL OP VOORHAND.JOZEFA

ma, 07/07/2003 - 09:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Jozefa,
Hetzelfde verhaal heb ik hier in huis ook gehad. Gesnoeid en afgelopen met de bloemen. Plant naar buiten gezet in de hoop dat hij dan wat bijkomt. Geen resultaat. Plant het jaar daarna verplaatst naar een andere standplaats in huis. geen resultaat. Diverse soorten mest geprobeerd, geen resultaat.
Om het kort te houden: wat we ook probeerden, het leverde geen nieuwe bloemen op.
Door stom toeval kreeg de plant in het begin van dit jaar een flinke plens koude thee over zich heen en zie: er verscheen binnen enkele dagen een kleine bloemknop. vanaf dat moment krijgt onze chinese roos alleen nog maar koude thee.
Nu staan er 6 bloemen te pronken van zo'n 12 cm doorsnede en zijn nog tig knoppen in ontwikkeling. Er is weer bladglans en de bladeren zijn mooi donkergroen.
EEn Tweede kleinere plant reageerde ook goed op de koude thee behandeling..
Of de planten een bepaalde voorkeur hebben voor een theemerk of smaak durf ik niet te zeggen.
Dus ik zou zeggen: proberen. Baat het niet; schaden kan het ook niet.
Wiel

do, 21/07/2005 - 14:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eigenlijk heb ik en vraag en geen reaktie erop ... tot nu toe bloeien alle 4 mijn chinese roos planten gigantisch goed (houden zo) maar waar draagt ..... of waar maakt de chinese roos haar zaadjes aan, om zich voor te planten! letterlijk en figuurlijk! groetjes.

Onderwerp gesloten