Clematis de "president

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/06/2003 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematis de "president

Ik heb sinds vorig jaar de "President"in de tuin en had (heb) 3 knoppen die volledig zijn uitgekomen. Toen ik gisteren in de tuin kwam zag ik dat ze plotseling helemaal slap hingen. Ook heb ik het idee dat de bladeren wat geel worden. Heeft deze clematisinfo-icon last van de verwelkings ziekte of misschien is het iets anders, wie weet raad?

zo, 08/06/2003 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant kan last hebben gehad van de hevige regenbuien en daardoor beschadigd zijn. Nauwkeurig de stelen controleren . De bloemknoppen willen nog wel eens uitkomen in een vaasje water. Het kan ook zijn dat de plant te droog heeft gestaan. Het is erg warm geweest. De verwelkte blaadjes kunnen afgeknipt worden en het wil wel eens voorkomen dat de bladknoppen al in de oksels zitten. Lopen deze na een week niet uit dan het dode gedeelte wegknippen . De plant mest geven tien cm. afstand van de steel. Zorgen dat de plant goed vochtig blijft . Succes.

ma, 09/06/2003 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

?
eerst kreeg hij teveel water van de regen,
dan was hij misschien te droog,
nu moet ze hem mesten en veel water geven?
je moet wel weten wat je wil!
groetjes

ma, 09/06/2003 - 22:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anonieme schrijver (ster) regenbuien kunnen planten beschadigen dat heeft niets met teveel water te maken ! Als een Clematisinfo-icon echter met droge warme dagen zoals we wel gehad hebben drie dagen geen water krijgt dan kan het mis gaan. Ik hoop dat dit duidelijker is

di, 10/06/2003 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

mogelijk dat het beschadiging door de regen is.
Mijn president ging vorig jaar binnen 4 dagen ter ziele terwijl hij vol in bloei stond. Het was toen ook zeer droog weer. tegen alle adviezen in heb ik hem laten staan. Met gevolg dat hij dit jaar niet weet hoe snel hij boven op de pergola moet komen met een zee aan bloemen.
Wiel

Onderwerp gesloten