clematissen en rozen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/09/2007 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematissen en rozen

hallo ,
ik heb een blauwe grootbloemige clematisinfo-icon tegen de schuting staan . nu bloeit deze heel uitbundig en als hij eenmaal uitgebloeid is worden de blaadjes bruin . ze blijven er aan hangen en vallen er niet af . een paar weken daarna komen er weer nieuwe blaadjes aan met knopjes . mijn andere clematissen blijven gewoon groen . wat kan hier de oorzaak van zijn .

ik heb ook een stukje border met rozen , venkel , hemerocallisen en gebroken hartjes en in de hoek een vlinderstruik roze . nu wordt de vlinderstruik hoog en de venkel . de rozen hebben wel goed gebloeid maar nu maken ze van die lange scheuten tot boven de v enkel uit en gaan ze daar op bloeien en de onderste takken gaan allemaal dood of bloeien niet meer . als de bloemen uitgebloeid zijn knip ik ze altijd terug tot het eertse goede vijfblad . dus daar kan het niet aan liggen . waar ligt het wel aan .

do, 06/09/2007 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er bestaan verschillende soorten Clematissen. Zo gaan de oude bladeren dood en komen er weer nieuwe voor in de plaats. Niets aan de hand. Geef enkeld aan de rozen een handje kalk en verwerk dit door de bodem.

Plantadvies

do, 06/09/2007 - 23:01
hanninkj

Het is meestal het probleem bij de grootbloemige clematissen en wanneer deze dan ook nog een tijdje aan de droge kant hebt staan, zie je dit gebeuren. Je kunt het behoorlijk voorkomen door voor voldoende vocht en mest in het voorjaar en zomer.

Onderwerp gesloten