Coniferen die geel worden

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/05/2008 - 23:59
Tuinkabouter1965

Coniferen die geel worden

We hebben net onze tuin vernieuwd afgelopen maand. Alle oude planten die er ooit in stonden eruit gehaald. Vooral de hederainfo-icon die weelderig door de tuin woekerde. Nu hebben wij als afscheiding nieuwe coniferen geplaatst. Het is beslist geen leylandi. Maar meer een soort thujainfo-icon. Wij sproeien elke dag de tuin in de avonduren i.v.m. de enorme hitte van afgelopen week. En de uiterste toppen van de conferen worden geel van blad. Wat is hier de oorzaak van en wat kan ik eraan doen? Door de warmte hebben wij uit voorzorg de planten elke dag in de avonduren nat gesproeid met de tuinslang om uitdrogen te voorkomen. En toch worden ze aan de uiteinden geel. 2 coniferen heb ik inmiddels al eruit moeten halen omdat ze het loodje gelegd hebben. Wat gaat hier fout en wat kan ik hieraan doen?
Het gaat om die 5 achterste conferen op de foto waar ik de erste van inmiddels heb verwijderd en de voorste die appart staat en nog 6 van dezelfde die aan de andere zijde van de tuin staan.

Coniferen die geel worden
di, 13/05/2008 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat er mogelijk fout ging: vaak gaat men pas watergeven, als de kluiten al uitgedroogd zijn. Ondanks sproeien nemen de kluiten slecht water op. De tuinslang bij de stammen leggen is het enige wat je nu kunt doen.

di, 13/05/2008 - 02:00
Tuinkabouter1965

@ Greenconnection,bedankt voor jou advies en reactie. Ik heb de planten allemaal gelijk flink water gegeven bij het planten. En elke dag weer nat gemaakt in de avonduren. Ik heb in totaal 31 leylandi's en 11 thujainfo-icon's. Ook de leylandi's hebben aan de onderk

Coniferen die geel worden
di, 13/05/2008 - 02:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Te nat lijkt me niet en ook gebrek kan nog geen oorzaak zijn voor pasgeplante coniferen. Mogelijk een combinatie van de felle zon op de planten, die nog niet doorgeworteld zijn. Blijf ze voorzien van water en wacht even af.

do, 15/05/2008 - 02:41
Tuinkabouter1965

Greenconnection bedankt voor jou advies. Ik zal in ieder geval proberen de planten zo goed als nat te houden. Ik hoop dat zij het gaan redden. De enorme felle zon heb ik ook als eerste oorzaak bedacht. Maar 2 weten er meer dan 1. Ik heb slechte stukjes bij de conifeer weggeknipt met de tang, want er waren kleine uitpunten bruin aan het worden. En ik probeer nu met sproeien en wat terugsnoei de wortelgroei op gang te brengen en inmiddels heb ik ook vaag wat kleine bruine puntjes gezien op uitgroei van de coniferen. Ik houd op dit moment mijn hart nog wat vast. Maar ik hoop echt dat met watergeven dat de coniferen het zullen redden.
Tot zover even bedankt en zijn er vragen dan hoor je het van mij.
groet. Tuinkabouter

Onderwerp gesloten