Cupressus sempervirens 'Stricta'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/04/2017 - 19:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cupressus sempervirens 'Stricta'

vraag over de italiaanse cipres. 1. wat is de wortel-diepte in verhouding tot de boomlengte? 2. is de cipres ziekte-gevoelig en in hoeverre is deze ziekte in Nederland aanwezig 3. hoeveel cm groeit een cipres ongeveer jaarlijks en hoe lang en breed kan hij gemiddeld worden Bij voorbaat dank voor uw info. mvrgr. A. van Vuuren Capelle aan den IJssel

ma, 17/04/2017 - 00:56
GreenConnection

Volwassen exemplaren gaan wel tot het grondwater met hun wortels. Niet ziektegevoelig, maar wel gevoelig voor vorst, ook al beweren handelaren, de meest winterharde selecties te hebben. Soms vriezen er zomaar stukken uit. Hoogte tot 15 meter en reken voor de breedte een meter. De jaarlijkse groei is oa. afhankelijk van de weersomstandigheden.

wo, 19/04/2017 - 23:44
WiPe

Bomen, en dus ook Cupressusinfo-icon sempervirens, kunnen met hun wortels tot aan het grondwater rijken. Maar bij een lage grondwatertafel zijn het doorgaans vrij kleine wortels die naar het grondwater toegroeien. Bomen hebben meer wortels die in de breedte gaan, dan wortels die in de diepte groeien. Ik heb geen idee waarom je wil weten hoe diep die wortels gaan, maar Cupressus sempervirens verdraagt slecht een hoge grondwaterstand. Een dunne bodemlaag wordt om dezelfde reden slecht verdragen. Het probleem is dan niet dat de wortels niet diep genoeg kunnen, maar wel dat het water niet weg kan en de boom te nat staat. Ik heb er ook og eentje in de tuin staan, en die doet het vrij goed; Een andere is afgestorven omdat die veel te weinig zon kreeg. De bomen die daar naast stonden waren allemaal veel te groot geworden.

do, 20/04/2017 - 12:14
Nannie

goede informatie om een verantwoorde beslissing te nemen om al dan niet over te gaan tot aanschaf van cipressen. Dank daarvoor.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag