Cyclamen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/06/2013 - 19:39
Mad

Cyclamen

Goedemiddag,

Dit jaar doe ik een poging om mijn cyclameninfo-icon `over te houden`.
In juni zou er geen nieuw blad meer gemaakt moeten worden en zouden ze geen water meer moeten krijgen. Half augustus de knollen in nieuwe aarde, veel water en indirect licht, lage temperatuur 15 graden en dan bloeien ze weer in september.
Zover snap ik het nog maar het is nu juni en de cyclamen staan volop in nieuw blad, geen bloemen meer. Ze stonden in de tuin onder een gebroken hartje dus zonder direct zonlicht. Moet ik de bladeren nu afknippen, knollen laten opdrogen en waar haal ik een koele ruimte vandaan, los van de koelkast, in de zomer?
Is het wel mogelijk om cyclamen over te houden zonder tuinders voorzieningen?

Mad

za, 22/06/2013 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelf doe ik helemaal niets aan mijn cyclameninfo-icon in de tuin.En elk jaar bloeien ze en er komen er ook elk jaar wat bij.In de winter laat ik ze gewoon in de grond zitten en elk jaar doen ze het goed.

zo, 23/06/2013 - 00:15
Batdah

Gaat het over de potplant of over tuincyclamen?

Tuincyclamen sterven vanzelf af en gaan weer bloeien afhankelijk van de soort.

Potcyclamen sterven niet altijd helemaal af...ze rusten wel maar worden niet altijd bladerloos...jarenlang had ik ze gewoon op de vensterbank staan...een paar maanden bloemloos...en na verloop van tijd een golf nieuwe bladeren en knoppen..meestal een 8 maanden per jaar bloemen...verdeeld over 2 periodes.

Verpotten/nieuwe grond met osmocote deed ik na de bloei..bladerloos waren ze bij mij nooit helemaal...het oude blad draaide ik eraf zodra nieuw blad uit aan het groeien was..

zo, 23/06/2013 - 11:42
Mad

Sorry, ik was niet duidelijk. Het gaat over de ouderwetse pot cyclaam.
Hebben ze geen droogte prikkel nodig?
Ik heb ze nu weer binnen staan omdat het idioot veel regent.
Mad

zo, 23/06/2013 - 15:19
GreenConnection

Potcyclamen gaan in rust bij een hoge temperatuur. Ze verliezen dan hun blad. Bij lage temperatuur groeit het blad weer en komen de bloemknoppen.
Zolang de planten koel staan blijft het blad groeien in de zomer.

zo, 23/06/2013 - 17:01
Mad

Dank jullie.
Fijn dat hier nooit gewichtig en ingewikkeld wordt gedaan.
Ik laat ze staan en zolang ze blad hebben krijgen ze water. Gelukkig wordt het in dit land vanzelf koud en dan wachten we op de bloemen.

Mad

Onderwerp gesloten