Datura stramonium

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/08/2009 - 08:51
omega

Datura stramonium

Of beter bekent als doornappel is thuis spontaan aan het opkomen, aangezien deze uiterst giftig is zie ik deze eigenlijk liever niet (maar het is toch een mooi plantje).
Weet iemand hoe ik deze permanent kan verwijderen? want vertrouw het niet echt met onze hond.
Of als iemand geinteresseerd is, want heb ze ook al te koop zien staan op internet (zijn blijkbaar ook nogal zeldzaam)

grtz

Datura stramonium
do, 27/08/2009 - 10:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeldzaam zijn ze niet; ze worden helaas overal verkocht (zonder vermelding van giftigheid!). De plant is 1-jarig, maar zorgt met z'n zaad wel voor veel nakomelingen. Deze handel zou verboden moeten worden.
Permanent verwijderen: uittrekken voor er zaad in komt.

do, 27/08/2009 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is onzin om deze handel te verbieden. Er zijn vele planten die zeer giftig zijn. Een vermelding van, zou beter op zijn plaats zijn. Gebruik voor het verwijderen zeer zeker handschoenen.

Plantadvies

do, 27/08/2009 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik noem dat geen onzin!
Natuurlijk zijn er meer giftige planten in de handel. Maar een melding zou toch op z'n minst kunnen. De meeste tuincentra weten niet eens wat ze hiermee verkopen. Op bijna elk artikel staat tegenwoordig dat het voor decoratie bestemd is en niet voor consumptie. Bij deze planten staat niet eens dat je ze beter niet kunt aanraken zonder handschoenen.

do, 27/08/2009 - 19:45
japie81

Inderdaad belachelijk hoe gemakkelijk dit soort planten verkocht worden zonder de juiste voorlichting. De verkoop van een plant verbieden vanwege de giftigheid gaat in mijn ogen te ver, maar door ondeskundige verkopers kunnen hier zeker ongelukken mee gebeuren. Wat mij betreft mag hier een grote waarschuwingssticker op, net als op pakjes sigaretten.

Ik kan nog wel een extreem voorbeeld geven van onkundige verkoop. Ik heb een keer in een tuincentrum laten vallen dat ik geinteresseerd ben in psychoactieve planten (ging in dit geval over cactussen). De verkoopster kwam toen met een brugmansia aan zetten. Ze wist niet precies hoe het werkte, maar die plant zou ik volgens haar ook wel op kunnen roken.
Gelukkig gaat het bij mij meer om interesse in de planten zelf, en mocht ik al ergens mee experimenteren dan doe ik dat pas na de nodige research (en dus sowieso geen planten die als dodelijk giftig bekend staan).

Ik denk trouwens dat je hond er door de sterke geur wel van af zal blijven, maar ik zou zelf het risico ook niet durven nemen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag