duitse pijp

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/08/2007 - 20:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

duitse pijp

ik wil graag een duitse pijp over een pergola laten groeien, maar mijn vraag is nu of dit ook kan vanuit een kuip, dus niet vanuit de grond.
En ik lees dat de plant stinkt.Is dit zo...

zo, 05/08/2007 - 12:19
alloo

u bedoeld toch aristolochiainfo-icon , ik weet niet of het nl. , bel. klimaat geschikt is om over een pergola te laten klimmen, als ze het naar hun zin hebben groeien ze zeer snel ,bij mij zijn de eerste bloemen open gegaan, ze staan wel in een tunnel serre, het zijn grote zeer mooie bloemen , zie foto . groetjes alloo

duitse pijp
zo, 05/08/2007 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aristolochiainfo-icon sempervirens is een groenblijvende soort en minder goed verkrijgbaar. Deze soort kan beter een plaats krijgen op een zonnige muur.
Beide soorten maken in één seizoen wel scheuten van 6 - 8 meter lang. Het is dus zaak om deze klimplant alleen dan aan te schaffen wanneer er een groot muuroppervlak is.

zo, 05/08/2007 - 18:44
alloo

ik ben nog vergeten te vermelden dat ze geen vorst verdragen groetjes alloo

ma, 06/08/2007 - 13:04
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de Aristolochiainfo-icon macrophylla. Staat er al een jaar of 10 en heeft nooit last van de vorst. Hij wordt wel enorm groot maar heeft schitterend blad. Vooral het lichtgroene blad in 't voorjaar is prachtig. Hij staat tegen een zuidmuur en krijgt het grootste deel van de zonuren mee. In 't voorjaar snoei ik 'm flink en de takken die ik in de zomer te lang vind knip ik dan weg. Van stinken heb ik nooit iets gemerkt, maar hij staat achter in de border. De bloemen stellen niet veel voor, zijn amper zichtbaar. Maar dat geeft niet, ik heb 'm aangeschaft voor het mooie blad. Hij heeft wel de ruimte nodig. Ik denk niet dat ie 't naar de zin zal hebben in een kuip.Vlijtige Lies

Onderwerp gesloten