'dwerg' Liriope ?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/03/2017 - 09:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

'dwerg' Liriope ?

heb gisteren een plantje aangeboden gekregen dat bijzonder mooi zou staan in één van mijn rotstuinen. Het zou gaan om 'dwerg - Liriopeinfo-icon'(donkergroen blad). Nu heb ik wel ervaring met Liriope muscari 'Ingwersen' maar deze dwerg doet volgens internet vermoeden dat het een zeer 'invasieve' plant zou zijn. Moet ik deze plant te allen tijde mijden of mag ik deze ongestoord zijn gang laten gaan ? Gaat het om Liriope spicata of een andere ? Kan deze plant bouwwerken of funderingen ondermijnen ?

vr, 31/03/2017 - 15:22
RdB

Wat u precies onder de fantasienaam dwerg liriopeinfo-icon gekregen heeft weet ik natuurlijk niet. Liriope kan zich wat uitbreiden maar is naar mijn weten in NL geen invasieve plant. Bouwwerken en funderingen worden echt niet door enig plantje aangetast, ook niet door Liriope,
Ruud

do, 06/04/2017 - 23:12
peterplant

Ik denk eerder dat het om een dwerg Ophiopogoninfo-icon gaat.

vr, 07/04/2017 - 00:22
Carib

Dat zou inderdaad kunnen, maar dat is zeker geen invasieve plant. Alle cultivars van Ophiopogoninfo-icon (groen, zwart, bont en dwerg) zijn prettige, goedgroeiende planten die een mooie mat vormen. Worden ze te groot dan zijn ze eenvoudig te verwijderen. De dwerg-variant vormt een zeer dichte mat van hooguit 5 cm hoog die onmogelijk iets kan beschadigen, gezien de oppervlakkige wortels.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag