eenvoudiger kantjes knippen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/05/2008 - 10:28
angus23

eenvoudiger kantjes knippen

ik heb een moestuin gemaakt in een voormalig weitje. Ik heb tien stukken van 2 bij 4 meter uitgegraven, zodanig dat er graspaden zowel rondom als tussendoor zijn ontstaan. De vorm van de perken is rechthoekig en haaks. Heel praktisch want je kunt door de moestuin lopen, langs de randen dingen plukken en je krijgt geen vieze schoenen. Het kantjes knippen (120 meter!) is echter een heidens karwei. Nu denk ik aan het plaatsen van stroken (kunststof, hardhout?) rondom ieder moestuinperk. De strook wil ik in de grond tikken totdat de bovenkant lijnt met het graszode. Hierdoor kan ik in het vervolg sneller kantjes knippen bijv met een handschaar of eventueel met een electrische kantenmaaier. Hierdoor fungeert de strook als geleider en krijg ik gemakkelijk mooie en strakke kantjes. Het nadeel is dat ik mijn grasmaaier eigenlijk over de randafwerking van ieder perk wil kunnen rollen. Een dunne strook is qua dikte te smal en daar loopt het wiel van de maaier vanaf. Of zijn smalle stoepranden een betere oplossing? Ik heb ooit een metalen systeem gezien, maar dat was peperduur. Heeft iemand een suggestie voor een betaalbare oplossing, want het gaat om 120 meter?

do, 01/05/2008 - 10:28
anoniem (anoniem geplaatst)

Gras langs een moestuin is misschien wel mooi en als je het goed maait,krijg je er geen vuile schoenen, maar vanuit dat gras lopen bv slakken gemakkelijkje kweekbedden in, verplaatst allerlei onkruid zich gemakkelijk enz.Er zijn genoeg van die laagblijvende onkruiden waar je overheen maait en die toch zaad maken bv springzaad.
Bestraten of zwart houden is m.i. toch de beste optie voor paden langs kweekbedden.
Als kant zou je ook kunnen denken aan hardhouten latten, maar ik denk dat die optie niet veel goedkoper is dan die stalen kanten..

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag