Ervaringen met een hakselaar

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/11/2016 - 09:43
Joost_N

Ervaringen met een hakselaar

Wat zijn jullie ervaringen met een electrische hakselaar voor in de tuin?
Wij hebben behoorlijk wat tuinafval, en ik vind het zonde om dat elke keer af te moeten voeren. Het mulch uit de hakselaar kan ook goed als bedekker op de bodem gelegd worden.
Wat zijn jullie ervaringen?
Krijg je geen rot van dat mulch met als gevolg een enorme hoeveelheid zwammen en paddestoelen?

za, 05/11/2016 - 13:20
GreenConnection

Natuurlijk krijg je rot, zwammen en paddenstoelen. Een volkomen natuurlijk proces en dat noemen we natuur. Het brengt veel humus in de bodem. Zwammen die op dood materiaal leven tasten heus je levende planten niet aan.

za, 05/11/2016 - 14:11
lousje

Leuk speelgoed!!!Ik heb dertig jaar zo'n ding gehad en er alleen de eerste jaren mee gespeeld. Een composthoop of -vat werkt sneller en vooral minder lawaaiig en is dus voor de buren minder hinderlijk. Alleen de langere takjes even klein knippen of met de grasmaaier fijnmalen.En van het dikkere materiaal maken we takkenhopen voor de vogels en de egels. Overigens maken ze hier bij de gemeente ook compost van het tuinafval van de inwoners en dat kun je op vertoon van een pasje gratis ophalen.

za, 05/11/2016 - 16:15
Marei

Ik heb een grote tuin (3.500 m²) met hagen en veel vaste planten; ik moet er niet aan denken dat ik het afval met een snoeischaar klein zou moeten knippen..... Dus gebruik ik al jaren een hakselaar voor alles (excl. onkruid) wat door snoeien en knippen uit de tuin komt. En natuurlijk gaat dat op m'n composthoop. Gehakselde materialen worden tot wel de helft in volume gereduceerd en composteren veel sneller is mijn ervaring. Koop wel een goeie!!!

Ervaringen met een hakselaar
za, 05/11/2016 - 17:36
daucus

Ik heb er een gehad met messen. Dat beviel niet. Om de haverklap raakte het apparaat verstopt. Nu heb ik er een met wals en dat gaat prima. Geeft ook niet zoveel lawaai en de takken worden er vanzelf in getrokken. Bij messen moet je steeds duwen.

za, 05/11/2016 - 21:46
Joost_N

Bedankt voor alle reacties! Vermoedelijk toch een handig ding voor onze tuin (1100 m2). Ook al is het niet zo'n enorme tuin als Marei, toch zijn we het fijnknippen van de takken meer dan beu.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag