Eucalyptus in pot doet het niet goed

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/07/2007 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eucalyptus in pot doet het niet goed

Hallo,
Ik heb van vrienden een eucalyptusinfo-icon in pot gekregen. Hij is ongeveer 1,5m hoog en staat in een grote pot (denk iets van een 20, 25 liter). Hij doet het niet meer goed. Een maand of twee geleden toen ik hem kreeg was hij goed aan het groeien. Heb hem ondertussen op de zonrijkste plek op de patio gezet (nog maar kort, dus kan niet weten of het helpt).
Hem in de tuin zetten is geen optie, want ik heb een grote patio en slechts een heel klein tuintje en daar moet nog sering en hazelaar inkomen. Wat kan hier aan de hand zijn ?
Agda

vr, 27/07/2007 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voldoende afwatering? Een Eucalyptusinfo-icon houdt niet van stagnerend water bij de wortels!

zo, 29/07/2007 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

t is een gewone plastic bloempot met normale afwatering ... Zou de pot misschien te klein zijn ? Heb ergens gelezen dat eucalyptussen ook niet graag begrenst worden in hun wortelgroei ... Kan ik die nu nog in een andere pot zetten ? Misschien beter ook een stenen pot zodat hij zeker niet te nat kan staan ?

zo, 29/07/2007 - 23:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haal hem eens uit de pot, dan kun je zo zien of hij te krap staat en of de wortels gezond zijn. Dan kuj je alsnog besluiten hem wel of niet groter te zetten. Plastic of steen is denk ik bij deze plant irrelevant zolang de drainage maar gegarandeerd is.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag