ficus nu dood???

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/05/2010 - 16:14
kitty85

ficus nu dood???

Ik heb een poosje terug de vraag gesteld over kleef bladeren van mijn ficusinfo-icon. Er zat een luis op ,vandaar dat alle bladeren vies waren.
Ik heb de ficus in nieuwe aarde gezet ,en in eerste instantie helemaal afgesproeid met lauw water. Maar daarmee werden alleen de bladeren schoon, maar de luis was niet weg. Dus weer zat alles in no time onder met kleeftroep, en dan niet alleen de plant zelf, maar ook op de grond.
Ik heb de plant toen ingespoten met een middel tegen luis. De luis is dan waarschijnlijk dood, want alles wat aan de onderkant van het blad zat, valt er steeds af,maar ook de bladeren vallen af!
IK heb de plant wel een dag of twee buiten laten staan, vanwege de lucht die afkomt van het middel. Het ruikt nog steeds heel sterk.
Het blad lijkt behoorlijk aangetast door dit spul. Komt dit nog wel goed, of is de plant nu dood aan het gaan?
Of moet ik gewoon hopen dat de plant wel weer hersteld?

zo, 16/05/2010 - 16:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buiten is het, vooral in de nacht, veel te koud voor een Ficusinfo-icon, die de warme kamer gewend was. Of het zo goed komt, kan ik niet beoordelen zonder foto.

do, 20/05/2010 - 00:59
kitty85

een foto plaatsen lukt me nooit,ondanks alle goede adviezen.
Het blad wordt in iedergeval bruin, alle kleine blaadjes verschrompelen helemaal en vallen eraf.De bladluis is zo goed als zeker wel dood, want er vallen steeds bruine hulsjes op de grond.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag