ficus verliest veel blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/11/2004 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

ficus verliest veel blad

ik heb van de zomer mijn ficusinfo-icon naar een groter pot overgeplant maar hij verliest nu veel blad als ik schud dan valt alles er af, is dit omdat hij of droog staat of veel water krijgt?

ma, 15/11/2004 - 09:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan een combinatie van factoren zijn. Een beetje geschrokken van het verplanten kan, maar ik denk dat het komt door de grotere temperatuurverschillen tussen dag en nacht (ook in huis). Zeker niet teveel watergeven in de winter, dan gaat de plant zeker dood. Beetje geduld hebben. Heb je de plant soms ook nog op een andere plek gezet?

wo, 17/11/2004 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben het eens met de vorige beantwoorder, planten zijn gevoelig voor stress. Gelukkig heb ik recent een bladbemester gevonden die uitstekend werkt. Dit Jpanse middel heeft mij geholpen en mijn kamerplanten zien er allemaal gezond en goed uit, terwijl dit anders is geweest. Door deze bemesting blijft je plant in topconditie en kan hij beter tegen stress. Meer informatie en een gratis proef monster https://tinyurl.com/y342ev6l

do, 18/11/2004 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

laat je ficusinfo-icon op een vaste plek staan,dan komt het wel weer goed .ik heb een ficus die is al 25 jaar oud Echt waar, ook daar vielen van tijd tot tijd de bladeren af. overpotten is nu eenmaal nodig voor de doorgroei,succes ermee.

vr, 01/07/2005 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

verpotten is zeer vermoeiend voor een ficusinfo-icon, je zou misschien wat minder water kunnen geven en minder bonsaivoedsel zodat hij aan zijn nieuwe omgeving kan wennen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag