gaat mijn buxus dood

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/04/2006 - 12:15
sonny

gaat mijn buxus dood

Wat is er mis met mijn buxusinfo-icon .Hij wordt namelijk rost heb al bayflon(voeibare meststof )gegeven.

gaat mijn buxus dood
zo, 23/04/2006 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hetzelfde heb ik ook met buxusinfo-icon in potten gehad. Het is een grote plant in een redelijk kleine pot als ik het zo bekijk, misschien toch te weinig voeding meer in de grond. Ik heb mijn bollen toen in de volle grond in de tuin gezet en nu zijn ze weer prachtig groen. Als je geen tuin hebt ,zou je ze misschien ook in grotere potten met veel nieuwe buxusgrond kunnen zetten. Succes!

zo, 23/04/2006 - 15:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw buxusinfo-icon heeft last van taksterfte. Voor meer informatie hierover en wat U er aan kunt doen verwijs ik naar de zeer informatieve website https://tinyurl.com/y5rxvou4. (Kijk onder het hoofdstuk 'buxusvijanden'.)

Mijn ervaring is dat vooral strak geknipte buxus in pot hier last van heeft. Misschien dat uitplanten in de volle grond erger doet voorkomen. Succes.

Gegroet, de tuinprins.

do, 27/04/2006 - 14:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb precies hetzelfde gehad met buxusinfo-icon in pot.
Heb hem toen zo heel de zomer laten staan, wel water gegeven, maar niet geknipt, ik kreeg de tip om dat in augustus te doen.

Heb hem toen helemaal kortgesnoeid en in een grotere pot gezet en dit is het tweede jaar dat hij weer helemaal lichtgroen uitloopt, het kan dus wel!

wo, 24/05/2006 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hebben dat ook met onze buxusinfo-icon gehad. Er was te weinig grond over voor de wortels.De pot was te klein. Nu had ik geen grotere potten meer. Ik heb hem er toen uitgehaald alle aarde tussen de wortels uitgehaald en nieuwe potgrond erin gedaan. Kalk erbij en een paar weken later buxusmest. Nu staat hij weer frisgroen. Geen oplossing voor lange termijn hij zal toch in een grotere pot moeten maar hij is voorlopig gered.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag