gazon

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/03/2006 - 14:29
fba0512

gazon

We hebben vorige zomer grasmatten gelegd. Deze zien er nog goed uit wat betreft onkruid, nog geen mos ofzo. Is het dan nodig om te verticuteren? Er zijn momenteel wel veel lichtere vlekken in. Moeten we nu het gras al afrijden. Moeten we het nog bemesten met iets?

vr, 10/03/2006 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij een nieuwe grasmat wacht je best een seizoen om te verticuteren.

Voor de winter had je kalk kunnen strooien , daar is het nu te laat voor.

Gras afrijden is nog te vroeg , als je ziet dat het gras iets is gegroeid ( wachten op een beetje zon ) mag dat , dan kan je ook lichtjes bemesten.

Groeten vlin

zo, 12/03/2006 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan nu nog gerust kalk strooien hoor,ikzelf strooi 2x per jaar kalk eenmaal in maart en eenmaal in september.
Dit om je grond te verbeteren en je zuurtegraad wat te doen dalen.
Want zure grond en dan ook nog eens vochtig door de wintemaanden zorgen ervoor dat er mos groeit tussen je gazon.
De gele plekken in je gazon is normaal de meststoffen zijn opgebruikt die je in de zomer hebt gestrooit, en de wintermaanden met te weinig licht zorgen er voor dat je gazon een te kort heeft aan alles wat het gazon nodig heeft om er mooi groen bij te staan.
Met het verticuteren van je gazon zou ik inderdaad nog een jaartje wachten, vanaf volgend jaar kan je jaarlijks je gazon verticuteren.Dit ook rond half tot eind maart naargelang de temperatuur.Een ideale temperatuur is tussen de 10 en de 15°c.Dit ook om eventuele mosverdelgers en andere te gebruiken.
Voor het bemesten zou ik nog even wachten, door de felle koude die we nu nog hebben kan je best nog 14 dagen wachten en dan, als de hevigste vorst voorbij is(en ik hoop het)kan je je eerste meststoffen toedienen.
Met zo een koude groeid het gazon toch niet en de meststoffen zullen alleen maar wegspoelen met de regen of toch een gedeelte daarvan........
Gr Esem

vr, 17/03/2006 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik kan maar een antw geven, dat is het beste;)

https://tinyurl.com/yxjfy644

succes

gijsbert
www.primapotplant.nl

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag