geen bijen en wespen gewenst! overig langpotigen o

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/04/2004 - 18:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

geen bijen en wespen gewenst! overig langpotigen o

Wij gaan binnen enkele weken eindelijk van start met onze tuin. We gaan geen perkjes maken, alles wordt betegeld en met potten en bakken gaan we de boel opleuken. Nu wil ik zo min mogelijk last hebben van alles wat vliegt, snel kruipt en steekt. Geen insecten gewenst dus.... Wat kan ik vooral WEL en wat vooral NIET plaatsen in mijn plantenpotten en bakken? Iemand tips? Vast bedankt!

zo, 11/04/2004 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

maak een grote serre over uwen tuin en hang deze vol pesticides
en als je dan in uw grote serre komt doe dan een gasmasker op.
Waarom toch zo tegen de natuur?

ma, 12/04/2004 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Beton gieten is misschien beter dan betegelen. Tussen tegels kunnen (en zullen!) nog mieren kruipen. In de bakken enkel niet-bloeiende planten zetten. Of van die plastieken planten: zeker geen last van insecten (behalve spinnen, maar dat zijn geen insecten hé...) Voor de rest: voldoende insecticides gebruiken...
Wil je dat niet, gewoon je attitude veranderen hé. Wat is er nu mooier dan een bij die in een bloem nectar en pollen verzameld. Al eens van dichtbij zitten bestuderen? Of hoe een spin in haar web een insect inwikkeld. Toch mooi de natuur. En ja, ook wespen zijn nuttige dieren! Echte rovers. Ze doen niet anders dan die andere insecten die jou ambeteren opeten.
Pieter

wo, 14/04/2004 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het met Pieter eens,zelfs op een flat heb je mieren,spinnen,wespen,enz.Je kan dat niet tegenhouden.(atoombunker misschien ? )Wij komen zelf van een flat,naar een huis met een tuin.En we zien allerlei nieuwe dieren.Muizen,ratten,vogels,vleermuizen,slakken,rupsen,bijen,de hond die in je tuin zijn behoefte doet.(das minder leuk).Maar het hoort erbij.Anders moet je verhuizen naar Mars ofzo.

za, 24/04/2004 - 18:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil ook graag weten of er planten zijn die wespen weg houden (net zoals die bestaan voor muggen). Niet omdat ik niet van de natuur houd of omdat ik bang ben voor wespen, maar omdat mijn katten in de tuin achter wespen aangaan en als ze er eentje in hun bekkie krijgen en geprikt worden, de kat direct overlijdt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag