geen bloemen in onze goudenregen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/06/2005 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

geen bloemen in onze goudenregen

wij hebben nu voor het 2e seizoen een goudenregen staan in een grote pot.

Hij groeit goed en hangst helemaal vol met bladeren.
alleen krijgen we geen bloemen
hoe komt dit , doen we iets niet goed?
we hebben hem nog niet gesnoeid omdat het nog een jong struikje is.

alvast bedankt.

do, 30/06/2005 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geduld hebben. Naarmate de boom/struik ouder wordt, krijg je bloemen. De grondsoort is niet van belang. Hij doet het prima op iedere grond. Alleen een natte bodem heeft de gouden regen een hekel aan. Succes.

vr, 01/07/2005 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een gouden regen hoef je niet te snoeien, dit is eigenlijk een boom van ongeveer een 4-tal meter, eigenlijk hoort hij thuis is volle grond.Zeker als je bloemen wil denk ik dat hij in volle grond beter resultaat gaat geven.Onze boom bloeit elk jaar prachtig.

vr, 01/07/2005 - 23:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is maar net de vraag of jij hem als struik wilt laten opsnoeien. Een grote pot voldoet dan prima.

ma, 04/07/2005 - 01:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook wat info gevonden.

Heel mooi voor kleine tuinen, niet te groot en bloei is altijd verzekerd. Beter is gouden regen niet te typeren. Lange bloemtrossen in een grote hoeveelheid als een eindeloos kabbelende beek - met wat fantasie wel te verstaan - sieren gouden regen in mei en juni. Sommige soorten gouden regen verspreiden een aangename geur en andere weer helemaal niet. Op alle grondsoorten wil de struik wel groeien, behalve in natte grond. In openbaar plantsoen zul je gouden regen niet veel aantreffen: de peulen zijn giftig.

De Latijnse naam voor gouden regen is Laburnuminfo-icon. Het is de wisselvorm van het Latijnse woord alburnum dat spint betekent. Het slaat op de bast van de gouden regen en verwijst naar problemen, die kunnen ontstaan bij het snoeien van de struik. De tweede naam van de gewone gouden regen (Laburnum anagyroides) verwijst naar de vlinderbloemige plant Anagyris. Gouden regen behoort tot de familie van de Fabaceaeinfo-icon. Struiken van de gouden regen worden gewoonlijk niet hoger dan vijf meter en drie meter breed. Stengels zijn grijsgroen of donkergroen.

Niet snoeien
Gouden regen wordt gebruikt als solitair of er wordt een loofgang of bloeitunnel mee gemaakt. Als solitair is de struik op stam (kleine boom) of met meer stammen (struikvorm) te krijgen. Snoeien in het levende hout van de gouden regen veroorzaakt holten, waarin water zal blijven staan. Hierdoor verrot de struik uiteindelijk. Als er al wat moet worden gesnoeid, is het uitsluitend om dood hout te verwijderen. Dan nog mag er absoluut niet in levend hout worden gesnoeid. Dood hout is zwartbruin of crèmekleurig.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag