Geen ervaring met bollen poten, wie?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/09/2006 - 19:38
Nootje

Geen ervaring met bollen poten, wie?

Heb net zo'n Niveapakket met bollen gekregen bij de Kruidvat, zitten narcissen, tulpen en blauwe druifjes in.

Ik heb geen vaste grond, maar wil het wel eens proberen in een bak, al zullen dat grote bakken moeten zijn, want ze moeten zo'n 10 cm. uit elkaar of mag dat ook minder zijn?

Ze mogen nu gepoot worden staat op de verpakking, maar wat moet je dan met die bakken doen? Kunnen die in de winter buiten blijven staan, moet je die afdekken?

Domme vragen misschien, maar weet niks van bollen poten!

vr, 15/09/2006 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik plant alijd rond oktober mijn bollen in bakken en in de grond. als het nog warm is heb je kans dat bollen te vroeg uit lopen. ik laat alles gewoon staan in de winter. tot nu toe komt altijd alles op. vergeet niet af en toe water te geven als het weer wat warmer wordt en het is een tijd droog geweest. j
e kan bollen zelfs naast elkaar leggen en ze groeien nog. desnoods duwen ze elkaar weg tijdens de groei. maar het is inderdaad beter om de dikte van de bol als afstand van elkaar te houden. dat is dus weer per bol verschillend. grote bakken zijn dus niet perse nodig. wat ook erg leuk is om de bollen boven elkaar te planten. te beginnen met de vroeg bloeiende boven en de laat bloeiende onder. dus de tulpen helemaal onderaan (niet onderaan de pot natuurlijk), dan de narcissen en de blauwe druifjes. veel succes!

vr, 15/09/2006 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als stelregel plant je een bol zo diep, als het formaat dat hij groot is.

Succes en plant ze niet verkeerd om.

za, 16/09/2006 - 14:34
Nootje

Oke! Leuk dat het ook in bakken kan.
Ik wacht nog even op wat koeler weer, want het is nu nog net zomer he? Mijn geraniums beginnen aan de zoveelste bloei, echt fantastisch, maar dat terzijde!

za, 16/09/2006 - 15:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt de bollen al gerust poten. stop het desnoods in een leuke mand. dat de bollen al uitlopen geeft niks. het komt in het voorjaar vanzelf op. Na de bloei moet je het groen niet afknippen ,maar laten drogen. en pas weghalen als het er zowat afvalt. De bollen vermeerderen zich,en het jaar erop heb je er nog meer plezier van.

za, 16/09/2006 - 19:37
MiB

Leuk hoor Nootje. Als je er nu ook nog winterviolen bovenop zet zit je niet een hele winter tegen een kale bak aan te kijken! Die bollen komen in het voorjaar daar gewoon tussendoor als de violen nog leven tenminste.

Maar het gaat echt van eigens. Ennuh je mag ze ook dichter op elkaar zetten hoor. Als ze zicht vermeerderen komen ze ook korter op elkaar.

En weet je wat het voordeel is van een bak met bollen en winterviolen... ze zijn allemaal winterhard. Gaat helemaal goed komen bij jou.

Suc6 Miranda

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag