Gele bladeren aan oleander

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/05/2009 - 21:04
Roovers

Gele bladeren aan oleander

Hallo.
Sinds een maand geleden heb ik een grote oleander gekocht in een tuincentrum.Ik kreeg het advies mee dat ik hem moest om potten in een grote kuip met als bodem een laag kleiaarde aangevuld met tuinaarde gemengd met zilverzand met een toevoeging van gedroogde koemest korrels.
De plant staat opmoment onder de overkapping met de tuin op het zuiden.
Ik ben bang dat als hij in de tuin staat te veel regenwater krijgt.Ik heb veel gelezen en gehoord over de verzorging,maar ik vind niet het juiste antwoord over waarom deze oleander gele bladeren krijgt.Geef ik te weing water?(ongeveer 5L om de 2 weken)en de aarde is nog iets vochtig.Of staat deze plant niet op de goede plaats?Ik weet het niet.
Wie kan mij helpen of heeft dezelfde ervaring.
m.vr.gr.
Wil

Gele bladeren aan oleander
zo, 24/05/2009 - 21:19
anopoeld

Als de oleander in het voorjaar nieuwblad maakt laat deze een deel van het blad van het jaar ervoor vallen, dus het is normaal.
Jan

ma, 25/05/2009 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zet de plant zo zonnig mogelijk en zorg op warme dagen dat er altijd water voldoende is; liefst staan ze dan in een laagje water met de wortels.

ma, 25/05/2009 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zijn de groeiomstandigheden zeer gunstig, bv de aanwezigheid van veel stikstof, een voedzame grond, donker of warmte, dan blijven de bladeren groen. Kijk dus bij iedere plant naar de ideale omstandigheden.

Plantadvies

ma, 25/05/2009 - 18:55
Roovers

Oke
Ik dank jullie voor de snelle reaktie en neem uw advies graag aan.
Over een maand zal ik laten weten hoe het is gegaan.
Bedankt nogmaals.
m.vr.gr.
Wil

Onderwerp gesloten