Gillenia trifoliata

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/06/2015 - 16:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gillenia trifoliata

Zou ik gilleniainfo-icon trifoliata ook in een pot kunnen zetten? En zo ja, wat voor grond is dan het meest geschikt? Ik heb nog wat rozengrond, is dat ook bruikbaar? ( omdat ik las dat g.f.lid is van de rozenfamilie.)
Vriendelijke groeten, Pluk

zo, 28/06/2015 - 17:08
GreenConnection

Geen probleem.

zo, 28/06/2015 - 20:49
tuinprins

Je kunt Gilleniainfo-icon in een pot zetten maar of die het daarin naar haar zin zal hebben ...? Heeft na een paar jaar tamelijk dikke wortels die de ruimte moeten hebben.
Gillenia heeft een paar jaar nodig om goed te gaan bloeien en moet soms gesteund worden anders valt de plant uit elkaar.
Op onderstaande foto's staan 3 exemplaren die tijdens de bloei een witte wolk vormen. Staat al jaren in mijn tuin en bloeit ieder jaar betrouwbaar.
Gegroet, de tuinprins

Gillenia trifoliata
zo, 28/06/2015 - 22:49
Biesot

Bedankt voor jullie reacties. Ik had geen idee dat deze plant zo groot kan worden. Wat een wolk van een plant inderdaad. Ik heb hem vroeger al eens eerder gehad, maar toen had hij maar een klein plekje. Ook nu heb ik er niet zoveel ruimte voor. Mijn tuin is maar klein en ik wil er altijd meer in dan erin kan. Ik denk dat ik hem dit jaar in een grote pot zet en dan zie ik wel of hij de winter overleeft. Zo ja, dan moet ie volgend jaar in de volle grond (en moet iets anders eruit.) Maar nu weet ik nog steeds niet wat voor grond ik in die pot zal doen....

zo, 28/06/2015 - 23:33
GreenConnection

Mijn antwoord was: geen probleem.

Onderwerp gesloten