Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/04/2016 - 13:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

Enige tijd geleden heb ik door een hovenier dit boompje in een plantenbak in de tuin laten zetten, op advies van de hovenier. Ik heb een gemiddeld grote tuin, betegeld met daarin een L-vormige grotere bak voor planten. Naast lage planten staat er nu in het midden een boompje, is nu zo'n vier meter hoog ongeveer. Ik vraag mij af of het toch wel zo'n goede keuze is. Blijft de stam wel smal en wordt het niet een te grote boom voor zo'n bak? Mijn grootste zorg is dat er over een paar jaar een joekel van een boom staat met een enorme stam. Of blijft deze soort relatief smal?

ma, 04/04/2016 - 13:31
GreenConnection

Gleditsiainfo-icon triacanthos 'Sunburst' wordt wel 10 meter hoog of zelfs meer en is breed uitgroeiend. Voor een plantenbak nogal ongeschikt.

ma, 04/04/2016 - 19:32
WiPe

Gleditsiainfo-icon triacanthos 'Sunburst' wordt naar ijn ervaring een flink stuk groter dan 10 meter. Maar aan de andere kant worden bomen in bakken beperkt door de grootte van de bak. Doordat de wortels o,voldoende kunnen uitgroeien, zal de bovengrondse groei ook sterk beperkt worden. Geen idee hoe groot die bak is, maar ik vermoed dat het al een erg grote bak zal moeten zijn om de boom nog veel groter te laten worden.

Onderwerp gesloten