gouden regen bedektmet mos

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/04/2007 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

gouden regen bedektmet mos

Onze gouden regen van 15 jaar is op meerdere plekken bedekt met een soort van korstmos ( lijkt het op). Ook blijft hij achter in trosvorming, het lijkt wel of de knoppen blijven steken in de groei.
Andere bomen in onze omgeving hebben al trosjes van 10 cm, onze nog geen 1 cm. Ik heb wel een grote snede ontdekt aan de achterkant van 40 cm lengte, heeft dit er misschien mee te maken of is onze boom gewoon op? Twee jaar terug zaten er bijna geen bloemen in maar vorig jaar stond hij weer prachtig in bloei.

vr, 27/04/2007 - 00:06
tuinprins

Goudenregens kunnen beurtjaren hebben. Dus het ene jaar bloeit de boom uitbundig en het andere jaar bloeit hij niet of nauwelijks.

Het aanwezig zijn van korstmossen op de takken heeft absoluut niets te maken met het feit dat uw goudenregen matig tot niet bloeit. In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd schaden korstmossen een boom of plant niet.

Het kan zijn dat de goudenregen in de loop van de jaren steeds minder zon is gaan krijgen. Een goudenregen wil in de volle zon staan. Misschien dat de omliggende beplanting (bijv. bomen) zo groot is geworden dat de goudenregen onvoldoende zonlicht krijgt.

Wat bedoelt U precies met een 'snede van 40 cm lengte'? Bedoelt U dat de stam beschadigd is? Vraag is dan waarom er een snede op de stam zit. Is deze beschadiging veroorzaakt door gereedschap of vandalisme o.i.d.? Of is de beschadiging schijnbaar spontaan ontstaan? Als de beschadiging schijnbaar spontaan is ontstaan kan er meer met de boom aan de hand zijn maar dat is op afstand niet te zeggen. Ik zou het gewoon nog zeker tot volgend jaar aankijken en afwachten of de goudenregen dan wel bloeit.

Gegroet, de tuinprins.

di, 01/05/2007 - 15:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Tuinprins voor de reactie.
Er is geen sprake van te weinig zonlicht of struiken o.i.d. hij staat alleen. Onze boom heeft eigenlijk altijd goed gebloeid behalve twee jaar terug, dit i.v.m. strenge vorst,kreeg toen wel gewoon blad. Snede is spontaan ontstaan, geen idee waardoor.
Het is nu net alsof hij blijft steken in de groei,er zitten hele kleine plukjes aan en totaal geen blad. Als je een takje ombuigt breekt hij af. Het is de enige boom in onze straat zonder bladvorming, kortom gewoon kaal.

Onderwerp gesloten