haagwinde

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2008 - 22:40
rewben

haagwinde

Hallo,

Ik heb begin dit jaar helemaal een nieuwe tuin aangelegd, maar overal heb ik last van opkomend haagwinde, in m'n gras, in m'n planten, in m'n heg, echt overal. Wie weet hoe ik er vanaf kom? Ik word een beetje moedeloos van het er overal uitplukken :(

Ruben

zo, 10/08/2008 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zult niet alleen de ranken moeten afplukken, maar de hele wortel moeten verwijderen. De wortelstok groeit namelijk iedere keer weer uit. Zolang je die laat zitten, komt het probleem terug. Uitgraven is het beste en niets laten zitten.

wo, 13/08/2008 - 00:24
Arvense

Optimist, wortels opgraven! Ik weet ook niet hoe het beter kan maar wel dat je, nadat je de wortels hebt verwijderd, een hele zomer lang iedere week met je schoffel en een mesje alle opkomend sprietjes moet verwijderen en in de kliko ermee! Het gaat erom het minste stukje wortel zo uit te putten dat ie het loodje legt. En kijk eens in de buurt rond, bij ons zit de winde in het plantsoen en dan heb je van die vogeltjes die van alles meenemen, dus ieder voorjaar de boel goed in de gaten houden. Het lukt wel.

wo, 13/08/2008 - 15:48
planten jonge

Als je mooie dichte boorders en een dichte heb hebt zal je in het begin moetten plukken en dan na verloop van tijd wordt het minder. wel zoveel mogelijk wortels weghalen hoor, maar meestal geven de boorderplanten en de heg voldoende concurentie om de haagwinde redelijk in toom te houden.

Onderwerp gesloten