helleborus snoeien?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/06/2009 - 01:06
minema

helleborus snoeien?

Ik heb een paar tuinkamers waarin helleborusstaat in combinatie met varens.
Sommige hebben nog volop bloemen anderen verdorren en zien er niet erg fraai uit.In de onmiddelijke omgeving komen honderden kleine blaadjes uit die verdacht veel gelijken op het helleborusblad. Mijn vraag is tweeledig: 1° is helleborusinfo-icon een woekeraar?
2° moeten ze gesnoeid worden, zo ja wanneer?
Met dank

wo, 24/06/2009 - 01:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om welke soort Helleborusinfo-icon gaat het hier?

Een woekeraar zou ik Helleborus niet willen noemen; sommige soorten zaaien zich gemakkelijk uit, hoewel dat per jaar verschilt. Wil je geen uitzaai, haal dan de zaaddozen bijtijds weg.

wo, 24/06/2009 - 08:49
Hendrik Jan

Na de bloei maart/april de bloemen verwijderen, gehele steel wegknippen.
In januari/februari (Helleborusinfo-icon orientalis) slecht geworden bladeren verwijderen (gehele steel), als de bloemen verschijnen, kan je alle oude bladeren verwijderen, o.a ter stimulering van de groei van nieuwe bladeren.
De oude bladeren verwijderen is ook nodig om virussen te vermijden ( zwart ).
In de zomer de Helleborus niet vergeten goed water te geven, o.a. in verband met de vorming van nieuwe bloemen voor het volgend jaar.

wo, 24/06/2009 - 10:11
lily-anne

Het zullen waarschijnlijk zaailingen zijn die opgekomen zijn . Je kan die ergens anders uitplanten om te vermijden dat ze je originele plant verdringen . Zaailingen kunnen wel mooie resultaten geven maar zeker niet altijd . Als je helleborussen van een speciale kwekerij komen , dan zou ik zeker de zaailingen er vanonder doen , zodat je altijd weet dat de originele( beste) bewaard blijft .
groetjes
Lily-Anne

vr, 26/06/2009 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat we nog steeds niet te horen krijgen, om welke soort Helleborusinfo-icon het hier gaat.

vr, 26/06/2009 - 01:17
lily-anne

Ik denk dat sommige mensen zo vroeg nog geen antwoord verwachten of maar 1 keer in de week inloggen en daarom niet zien dat er al antwoord is op hun vraag
groetjes
LIly-Anne

za, 27/06/2009 - 13:55
minema

Sorry. Ik heb inderdaad wat laat gereageerd maar niettemin bedankt voor de reacties. De 'woekerende' helleborusinfo-icon is de argutifolius ook gekend als Corsicaans nieskruid.

ma, 29/06/2009 - 13:14
maanzaadje

Ik heb in januari een helleborusinfo-icon gekocht HGC Green Corsican Gold collection en die ziet er nu na 6 maanden nog steeds hetzelfde uit. Nog altijd bloemen, mooi groen blad, heel dankbaar plantje.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag