het kweken van kalebassen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/03/2006 - 17:34
Vries

het kweken van kalebassen

Ik heb ergens gelezen dat kleine soorten kalebassen ook in potten kunnen worden gekweekt.
Ik wil graag informatie over:
welke soorten dat zijn
waar de zaden te koop zijn
de grootte van de potten; soort potgrond
volledige info inzake zaaien, uitplanten, enz. enz.
Bij voorbaat dank
Jan

zo, 19/03/2006 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het antwoord op Uw vraag weet ik niet maar ik kan U wel een goed adres geven van een kweker die hierover lezingen houdt.Zijn websiteadres is: https://tinyurl.com/y69juwst
Zijn e-mail: sanderspumpkins@home

zo, 19/03/2006 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb gekeken op de website van sanderspumpkins en zijn mooie foto's gezien van pompoenen en kalebassen, maar dacht ook te zien dat die in kassen groeiden en dat dit veel soorten zijn uit warmere landen die het wellicht bij ons buiten niet zo goed zouden doen.
Ik denk dat de vraagsteller er het best aan doet door bij de zaadhandel of in het tuincentrum gewoon het zaad te kopen van de kleinere soorten. Daar zijn toch ook mooie vormen en kleuren in.
Leuk, bedankt, want jullie hebben mij nu ook op een idee gebracht. In een paar grote potten van zo'n 20 - 30 cm ga ik ook die kleine pompoenen kweken. In april binnenshuis ondiep zaaien, op een lichte plek, of na half mei buiten gelijk ter plaatse of verspenen en uitplanten in goede stikstofrijke grond. Er is gemengd zaad te koop. Sommige doen het goed kruipend over de grond en anderen willen klimmen net als die hangende exemplaren op de foto's van Pumpkins.
Ik zaai in mei direct in de potten en kies voor zover dat kan verschillend uitziende zaden. De wat betere grond gemengd met gedroogde koemest hou ik dan meer onderin de potten opdat de kiem niet door te goed gemeste grond zou verbranden.
veel plezier Jan,
Frans.

di, 21/03/2006 - 10:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij ons tuincentrum in de buurt hebben ze wel een paar soorten, maar niet gemengd.
Bij Vreekens zaden in Dordrecht, zie https://tinyurl.com/y2emevw6 vind je bij de eenjarige bloemzaden - sierkalebassen - zoek en je vindt een reeks van soorten in alle maten en vormen. Je kan daar ook per post bestellen. maar bij leven en welzijn hoop ik er binnenkort zelf heen te gaan voor een kleinverpakking van gemengde kleinere soorten, vanaf 0,90 euro.
Alle soorten die hij heeft worden met naam genoemd en getoond op foto's. Ik heb mijn best voor je gedaan. Succes,
Frans

wo, 29/03/2006 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kalebassen zijn prima in grotere potten te telen maar neem dan wel de groots mogelijke potten die je hebt. Dus vanaf een cm of 40 zou ik aanraden! En dan maar ergens over heen laten klimmen. En kleinvruchtige zijn zoals gezegd het meest geschikt hiervoor. Gewone potgrond is prima maar wel regelmatig bijmesten!
Vreekens Zaden Dordrecht
Jansen Zaden Dinxperloo
en zelf verkoop ik ook wel een aantal soorten

het kweken van kalebassen
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag