Hibiscus bloeit niet meer

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/09/2016 - 22:01
ptie

Hibiscus bloeit niet meer

Beste,
We hebben al 5 á 7 jaar een Hibiscusinfo-icon op stam. De laatste jaren bloeit deze nauwelijks meer. De plant lijkt goed in het blad te staan, krijgt enorm veel knoppen, maar deze vallen allen voortijdig af.
Ik heb de Hibiscus nog nooit verpot. Wel krijgt deze 2 maal per jaar bemesting, en vul ik jaarlijks de potgrond bij. Water geef ik als de plant te droog lijkt te staan. De plant staat op een open plek in de tuin, en krijgt het merendeel van de dag direct zonlicht. Elk jaar snoei ik de plant in het voorjaar terug.
Wat kan dit zijn?
Alvast bedankt!

Hibiscus bloeit niet meer
za, 24/09/2016 - 00:21
wavn

Wij hebben relatief veel Hibiscussen waarvan 8 op stam en ze hebben afgelopen zomer allemaal goed gebloeid: ik hou de grond in de zomer wel continu vochtig; ze zijn echter nog niet zo oud.
zou uw Hibiscusinfo-icon mogelijk ook gesnoeid moeten worden ?

za, 24/09/2016 - 01:27
lousje

Mogelijk knopval door vochtgebrek Dat kan ontstaan door een slecht wortelgestel.Als ik die plant zie staan op die foto kan het wortelgestel zich niet goed ontplooien in die nauwe pot Ik zou hem een veel wijdere pot geven met goede waterafvoer en goed drainerende grond.

za, 24/09/2016 - 01:44
lousje

P.S.En hoe diep is hij geplant? Je moet een plant nooit dieper planten dan de kweker deed.

za, 24/09/2016 - 10:28
ptie

Hartelijk dank voor alle reacties.
In mijn herinnering heb ik de plant vrij oppervlakkig geplant. Maar goed, dat is ook alweer 5 á 7 jaar geleden :-)

za, 24/09/2016 - 10:51
wavn

Wil ik nog even toevoegen: ik geef 's-zomers alle bloeiende planten (en dus ook natuurlijk de Hibiscusinfo-icon) in de potten: rozenmest : dat bestaat uit kleine korreltjes, waarvan je maar een beetje hoeft te geven. Deze rozenmest is voor een optimale groei en bloei en is volgens de leverancier niet alleen goed voor rozen maar ook voor alle andere bloeiende planten. Uit ervaring kan ik zeggen dat het resultaat uitstekend is. Deze rozenmest koop ik bij rozenkwekerij de Border in Delden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag