Hibiscus komt niet in de bloei

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/07/2006 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hibiscus komt niet in de bloei

Ik heb een vraagje over een hibiscusinfo-icon die bij ons in de tuin staat.
Deze hebben we vorig jaar gekocht, en heeft toen niet gebloeit, maar hij stond op het balkon onder de luizen, dus niet zo vreemd, overigens is hij wel flink uitgelopen.

De hibiscus staat nu (sinds februari) in de tuin en de hele dag in de zon. Hij is uitgelopen op de takken die hij al had, met wat gelige blaadjes, maar ik zie nog steeds geen bloemknoppen. Overigens zie ik geen luis of iets dergelijks.

Moet ik gewoon nog langer geduld hebben? Of staat de plant misschien verkeerd? Of misschien een slechte plant? Ik heb echt geen idee, maar vind het wel heel erg jammer.

Alvast bedankt!

Groetjes

zo, 23/07/2006 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hier een hibiscusinfo-icon die al vol op in de knop staat,dus ik denk dat ie niet meer gaat bloeien,hier staat ie ook vol in de zon.

di, 25/07/2006 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meeste, overjarige, tuinplanten bloeien niet tot nauwelijks in het eerste seizoen na overplanten. De plant heeft energie gestoken in het aanmaken van een goed functionerend wortelstelsel. Dat dit gelukt is kun je zien aan de matige uitloop. Hierbij is er niet genoeg energie overgebleven om ook nog eens bloemen te gaan vormen. De twee, verschillende, hibiscusstruiken in mijn tuin heb ik in de zomer van 2004 geplant (toen zo'n 50 cm hoog, uit het tuincentrum) Zomer 2005 bloeiden ze allebei voor het eerst. Deze zomer kon ik al vanaf eind juni zien dat er knoppen gevormd werden en sinds gisteren is de bloei gestart. En het aantal knoppen is dubbel zo weelderig vergeleken met die van vorig jaar. De planten blijven ook in de hoogte groeien.
Ze staan bij mij ook in de volle zon maar wel tussen laagbegroeiing waardoor de voet in de schaduw blijft. Vooral in dit eerste seizoen goed water geven in de schemering.
Kan me haast niet voorstellen dat je een slechte plant hebt. Na het overleven van meerdere levensbedreigende situaties zoals een luisaanval, overplanten in de koude februari grond, meerdere nachtvorsten daarna (waarvoor hibiscusinfo-icon gevoelig is), de hitte en droogte van de zomer tot nu toe, desondanks in staat zijn enige uitlopers te vormen. Het heeft er alle schijn van dat je een survivor in tuin hebt! Volgend jaar wordt het leuk. Er zijn verschillende soorten en bloeiperioden. Die van mij bloeien allebei vanaf laat juli tot in oktober. Googlen maar.......

Heb geduld.

wo, 26/07/2006 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik blijf ook geduld houden!

Zitten sinds 2 weken knopen in mijn hibiscusinfo-icon. Heb deze plant van het voorjaar gekocht. Staat weliswaar in grote pot (heb geen vaste grond) en mooi beschut plekkie in de halfschaduw, dus ik blijf hoop houden!

za, 29/07/2006 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jaaa eindelijk,
5 miniscuul kleine knopjes! Nou maar hopen dat ze eraan blijven zitten!

Bedankt voor jullie reacties!

Groetjes!

ma, 23/10/2006 - 19:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Onze hibiscusinfo-icon heeft de hele zomer vol met knoppen gezeten. Er zijn ook veel bloemen in gekomen, maar er zitten er nu nog steeds belachelijk veel in. Deze knoppen worden nu bruin en komen niet meer uit. Hoe komt het dat slechts een klein deel van de knoppen uitkomt en de rest niet? Licht, water, voeding?

Alvast bedankt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag