galia meloen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/07/2006 - 16:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

galia meloen

Ik had een aantal galia meloen zaadjes in een bakje gedaan en daar kwamen dus al snel plantjes uit. We hebben ze nu in een grotere bak geplaatst. Gaas erover gedaan omdat anders de vogels ze opvreten. Hoe moet ik ze nu verder verzorgen? Of wordt dit experiment gedoemd om te mislukken?

groetjes!

zo, 23/07/2006 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja.

zo, 23/07/2006 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de moestuin heb ik wel meloenen gekweekt onder plastictunnel.Maar het is wel moeilijk.De bloemen moest ik zelf bestuiven met behulp van een penseel.Wordt de tunnel te vochtig dan krijg je schimmels,is de grond te droog dan sterven de planten snel af.Je moet op tijd luchten.Kortom,het kan maar het is moeilijk.Maar er weegt niets op tegen de vreugde van het eten van je ( eerste) zelfgekweekte meloenen.Succes gewenst.

do, 27/07/2006 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

vorig jaar heb ik ook galia meloen gezaaid en vruchten ervan op gegeten.zaaien gebeurt best in een verwarmde kas in of binnen begin maart. begin mei mogen ze buiten uitgeplant worden op een goed bemeste en humusrijke plaats.in een tunnel kan men al vlugger oogsten ,anders zijn de vruchten pas rijp einde september.
wel tegen elke nachtvorst beschermen.
gr Frans

Onderwerp gesloten