Hibiscus zaaien, kan dan ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/02/2004 - 20:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hibiscus zaaien, kan dan ?

Hallo mensen,
De vraag spreekt voor zich. Ik heb zaad op de kop getikt van de Hibiscusinfo-icon Syriacus (Red Heart ) en wil dit uit gaan zaaien. Kan dit eigenlijk wel, wanneer en hoe ?
Wie kan me hier een duidelijk antwoord op geven. Op het internet is weinig hierover te vinden.
Bedankt !
Johan

di, 03/02/2004 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit kan zeker maar je weet op voorhand niet welke kleur de bloemen zullen hebben. De bloemen kunnen ook kleiner zijn dan die van de stuik waar het zaad vandaan komt. Hibiscusinfo-icon wordt gewoonlijk gestekt of geent, dan heb je dezelfde plant. Je zaait in april in een bakje en plaatst het in de serre in de schaduw, niet laten uitdrogen. Als het eerste paar echte blaadjes gevormd is, verspeen je de plantjes.
Buiten zaaien kan misschien ook, dat heb ik nog niet geprobeerd.
Greta

wo, 04/02/2004 - 19:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Bij ons zaait Hibiscusinfo-icon zichzelf uit als onkruid! We hebben verschillende cultivars staan en dat zorgt dus voor tonnen zaad dat gewoon op de grond valt. Gelukkig staan ze in het gazon zodat we deze kleine plantjes kunnen meenemen met de grasmachine.
Groetjes,
Pieter

wo, 04/02/2004 - 23:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uit het zaad zal uitsluitend Hibiscusinfo-icon syriacus komen!
De "gewone" onderstam dus.
Geen zorgen, hieruit zullen ook mooie bloemen ontstaan(violet)

groet,
Rob

do, 12/02/2004 - 23:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

ik heb enkele jaren geleden hibiscusinfo-icon gezaaid en vrijwel alle zaden kiemden. Van de oorspronkelijke donkerroze plant heb ik nakomelingen in alle mogelijke roze kleuren met enkele, dubbele en zelfs gefranjerde bloemen. Ik heb 1 bijzonder mooi exemplaar met grote heel lichtroze bloemen die ik als stamboompje gekweekt heb en nog nergens anders gezien heb.

Ik heb er ook enkele jonge planten per 3 samen gezet en de stam gevlochten, ook heel mooi.

De allerkleinste heb ik verder gekweekt als bonsai en alhoewel ze niet bloeien zijn ze door hun gedrongen groei toch mooie boompjes geworden.

Veel succes

Onderwerp gesloten