hoe krijg ik een tuin vol madeliefjes?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/05/2003 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe krijg ik een tuin vol madeliefjes?

Ik ben dol op madeliefjes, van kinds af aan. Toen ik nog maar drie was plukte ik al madeliefjes uit het perkje voor me. Ik vond ze gewoon zo mooi! Nu wil ik ze graag zelf in mn tuin hebben. Dus dit is wat ik heb gedaan. Ik woon nu in mijn ouderlijk huis wat ik heb over genomen, dus mijn perkje is er nog steeds. Ik heb uit dit perkje de mooiste die ik kon vinden gepulkt en ze ondersteboven(had ik ergens gehoord) in mijn tuin geplant. Ze zouden zo goed gaan groeien, maar het is nu al een maand geleden en ik heb nog steeds geen tuin vol met mijn lievelings bloemen! Dit doet mijn erg veel pijn! Willen ze gewoon niet bij me komen groeien?! Want volgens mij heb ik niks fout gedaan, elke dag water, mooi stukje in de zon, heb het wilhelmus voor ze gezongen en niks! Helemaal niks! Kan iemand mij helpen? Ik smeek, ik wil madeliefjes!

Hartelijke groet, Oma Klazien

zo, 11/05/2003 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet onderste boven!gewoon planten,lekker water geven;verder zaad uit madeliefjes halen en strooien,anders buren in de buurt vragen of je ze uit hun tuin mag wieden.succes!luut

di, 13/05/2003 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Met dat ondersteboven planten bedoelde men waarschijnlijk de verwelkte bloemmetjes (met de zaadjes erin). Best kan je gewoon wachten tot er zaden gevormd zijn en deze dan oogsten. Als je ze onder beschermende atmosfeer uitzaait zal je een veel hoger rendement hebben dan als je gewoon de natuur zijn gang laat gaan.

Ofwel kan je ook kleine scheutjes nemen en deze in pot sneller tot grote planten doen opgroeien. Deze dan terug uitplanten.

Soms kan je ze ook in de bloemenwinkel vinden, maar dit zijn dan cultivars met gevulde bloemen.

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag