Hortensia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/06/2004 - 21:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia

Ik heb een witte hortensias gekocht en deze in de woonkamer neergezet, na ongeveer 1,5 maand begon deze groen te kleuren. Waar ligt dat aan en hoe kan ik dit voorkomen?

wo, 09/06/2004 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tegenwoordig is er een Hortensia soort waar de bloemschermen van verkleuren, dit is normaal.
Dit is hier hoogstwaarschijnlijk ook het geval.

wo, 09/06/2004 - 10:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

stonden er al witte bloemen op toen je hem kocht? een witte hortensia in de tuin heeft ook eerst groen/gele bloemschermen maar als ze openbloeien zijn ze sneeuwwit.

wo, 09/06/2004 - 15:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verkleuren van de bloemen is een van de charmes van de hortensia. Of de bloemen nu wit, roze of blauw zijn, als ze zijn uitgebloeid verkleuren ze naar groen of rood of bruinrood en zijn op die manier tot in de herfst nog mooi om te zien. Ik weet niet of u een tuin hebt, maar na de bloei binnenshuis kunt u de hortensia gerust op een halfschaduw/schaduw plekje in de tuin planten. Goed water geven, want een hortensia heeft altijd veel water nodig, tot hij is aangeslagen. De uitgebloeide bloemen aan de plant laten zitten tot het voorjaar. Zij beschermen de nieuwe bloemknoppen tegen de vorst. Half maart de bloemen van vorig jaar verwijderen en dan gaat de hortensia opnieuw bloeien.
Succes ermee!

za, 26/06/2004 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een hortentsia wordt vaak in bloei getrokken, zodat deze op het tuincentrum goed oogt. na verloop van tijd overheersen de bladgroenkorrels de bloemkleur waardoor de bloem weer groen kleurt.
volgend jaar zal de bloem weer de kleur krijgen die hij had toen u hem kocht.
Het verkleuren van een hortensia, althans de bloem daarvan, heeft te maken met de grondsoort en dus de voedingstoffen.
Zo kleurt een hortensia blauw/paars als hij in klei is geplant. Dit komt omdat in klei relatief veel ijzer aanwezig is dat de kleurverandering teweeg brengt.

Onderwerp gesloten