Hortensia's die verkleuren

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/04/2016 - 12:54
Jamal

Hortensia's die verkleuren

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op deze forum en moet eerlijk bekennen dat ik onervaren ben op het gebied van tuinieren, maar ik vind het wel leuk :) Mijn doel is om meer feeling te creëren met tuinieren.
Ik heb onlangs 2 bolhortensia's gehaald bij de Lidl, deze heb ik in mijn nogal schaduwrijke border geplaatst, zon komt er vooral in de ochtend op. Helaas zie ik een minder fijne ontwikkeling. Heel wat bloemetjes beginnen te verkleuren. Ik heb foto's toegevoegd. IK heb ze voldoende water gegeven. Kan iemand mij vertellen waar dit aan kan liggen?
Ik kijk uit naar jullie reacties.
Jamal

Hortensia's die verkleuren
wo, 06/04/2016 - 13:21
Jamal

Dit is een andere foto. Wellicht dat dit ook meer zegt dan de eerste foto? Op de steeltjes zijn allemaal zwarte streepjes te zien.

Hortensia's die verkleuren
wo, 06/04/2016 - 13:38
GreenConnection

Jouw gekochte hortensia's zijn kamerplanten en totaal niet geschikt om nu al in de tuin te plaatsen. Ze zijn in een kas voorgetrokken en daardoor boterzacht. De normale bloei buiten is pas vanaf 2 maanden verder. De streepjes op de stengels zijn een natuurlijk verschijnsel.

wo, 06/04/2016 - 14:07
Jamal

Bedankt voor jouw reactie. Op de advertentie stond dat ze zowel buiten als binnen kunnen, schaduw of halfschaduw is wat ze adviseerde. Wat zou de beste damage control zijn nu? Of heeft dat nu geen zin meer?
Btw mijn hortensia's die ik bij de Praxis heb gehaald zien er nog steeds heel goed uit.

wo, 06/04/2016 - 14:24
GreenConnection

Als je planten koopt bij een bouwmarkt, dan is de voorlichting ook daarnaar. Gelukkig is er tot nu toe weinig nachtvorst geweest, anders waren al je planten dood gevroren. Wat je nu het beste kunt doen is blijven water geven, uit de zon houden en afdekken als er nog nachtvorst dreigt. Na half mei zijn de planten wel gewend aan de buitenlucht.

wo, 06/04/2016 - 14:51
Jamal

Super! Dankjewel voor de tips!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag