Houtsnippers tegen onkruid?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/02/2004 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Houtsnippers tegen onkruid?

Hallo tuiniers,
Wij hebben een huis gekocht met een bewerkelijke tuin erbij. Nu willen we iets doen tegen het vele onkruid dat tussen de planten ieder jaar omhoog komt. Is een dikke laag houtsnippers hiervoor een goede oplossing, of weten jullie misschien iets beters?
Alvast hartelijk bedankt!
Groeten,
Marion

do, 12/02/2004 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Marion

Ik zelf gebruik cacao doppen tegen het onkruid en na een jaar of twee is het vergaan .
Vorig jaar had ik net niet genoeg voor beide kanten van de tuin en aan de kant waar ik minder had gestrooid groeide veel meer onkruid.
Ik heb er dus goede ervaringen mee en heb nog niet gemerkt of sommige planten er last van ondervinden.

succes
carla

do, 12/02/2004 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Persoonlijk ben ik tegen die rommel in de tuin, Als er ziekten of insecten in zitten kan dat je planten aantasten, vaste planten bedekken normaal de bodem, onder heesters groeit normaal ook niet veel en dan hebben we nog bodembedekkers die laag blijven en snel grotere oppervlakten kunnen begroeien [combituin]

vr, 13/02/2004 - 09:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

nu al beginnen te wieden. Het is wel koud, maar elke dag een uurtje en steeds de schoffel erdoor halen en opruimen.

vr, 13/02/2004 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

hout snippers helpt tegen onkruid maar dan moet er wel een laag van minimaal 10 cm liggen , vaak kun je er aankomen via de gemeentelijke groenvoorziening of een hovenier die alleen transpoort kosten rekenenen , want voor hun is het afval.
Eerst onkruid dood spuiten met round up werkt goed bij een dunnere laag , round up laat struiken en bomen heel ,

za, 14/02/2004 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou het hakken of wieden. Als je de grond afdekt zullen je voorjaarsplanten later zijn: de grond warmt namelijk trager op onder die afdeklaag.

ma, 16/02/2004 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Marion,
ik benijd je om je grote tuin, ik heb zelf maar een kleine tuin maar het is mijn grote passie. Mulchen met houtsnippers of cacaodoppen kan altijd, behalve het onkruid houden deze afdekkers ook het vocht beter vast in de grond. Het hangt er echter ook vanaf wat voor soort grond en planten je hebt. Houtsnippers verzuren de grond en zijn ongeschikt voor kalkminnende planten. In de meeste gevallen kun je beter mulchen met compost. Behalve dat het onkruid voorkomt en het vocht vasthoudt, levert compost een belangrijke bijdrage aan het duurzaam verbeteren van de grond en geeft het meteen een rijke voeding aan je planten.
Veel succes gewenst!

Groetjes,
Ria

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag