paradijsvogel laten overwinteren?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/02/2004 - 12:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

paradijsvogel laten overwinteren?

Vorig jaar heb ik een tweetal paradijsvogels gekocht en die groeien heel erg goed maar ze hebben niet gebloeid (alleen maar nieuwe bladeren).
Nu las ik net dat je ze moet laten overwinteren maar dit heb ik niet gedaan. Is het zinvol om nu alsnog de planten een paar maand in rust te zetten door ze in een slaapkamer te zetten? Ze doorgaands het hele jaar in de woonkamer!
groetjes Anke

vr, 13/02/2004 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al jaren een strelizia gewoon in de kamer staan en ieder jaar krijgt hij een of meerdere bloemen.

za, 14/02/2004 - 01:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn paradijsvogel heeft nu zijn bloemen,in de zomer zet ik die buiten,niet in de direkte zon,zo krijgt die weer energie voor zijn toekomstige bloemen :)

zo, 15/02/2004 - 09:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De eerste jaren dat ik een strelitia had, zat ik met hetzelfde probleem. Ik heb vanalles geprobeert. Nu 7 jaar later staan er 9 knoppen in. Hoe komt het? Ik weet het niet. Heeft hij zijn draai gevonden? Staat hij op de juiste plek? Hij staat bij mij in de veranda waar enkel wordt gestookt als het echt gaat vriezen. In de zomer staat hij buiten. Het enige waar ik nu nog op let is zijn voeding. In de zomer minstens iedere week tot aan de rustperiode. Die begint hier einde september begin oktober. Vervolgens de plant vochtig houden gedurende de winter. Opnieuw voeding geven half april begin mei net voor hij naar buiten gaat.
Groetjes,
Marcus

ma, 23/02/2004 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een strelizia is heel tolerant en kan 0-30 .C verdragen en kan tegen redelijk wat zon maar ook schaduw en is dus de ideale plant om in de winter in huis of in de serre te plaatsen en voorjaar zomer en najaar als kuipplant in de tuin of veranda.
Als je hem dan een paar keer overpot dan kan hij na 4-5 jaar bloeien. (de laatste keer niet te snel meer verpotten, weinig ruimte in de pot dwingt hem tot bloei.

do, 26/02/2004 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Strelitia stelt inderdaad weinig eisen aan licht hoeveelheden maar heeft meestal 3 tot 7 jaar nodig voor hij in bloei komt.
Zijn winterrust bestaat inderdaad alleen uit het niet meer geven van mest. Start in april weer met minimaal eens in de 2 weken mest te geven tot ergens in begin oktober en laat hem daarna weer in rust komen. ( wel zorgen dat hij niet uit droogt)
succes Herman

Onderwerp gesloten