hoya cornosa

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/08/2004 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoya cornosa

Heb stekken genomen van oude plant.
De nieuwe plant is toch al enkele jaren oud. Groeit normaal.
Maar geen bloemen, terwijl de oude plant wel flink bloemdragend was.
Wat kan of moet ik doen om bloemen op de plant te krijgen?
Wie weet raad?
Mijn dank is groot!

wo, 11/08/2004 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze plant bloeit de eerste twee jaar zelden.
gegroet.

wo, 12/10/2005 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag, Op een vraag in Google naar het stekken van een Hoya kwam ik bij u terecht. Kunt u mij vertellen hoe ik dat(stekken maken) moet doen? Alvast heel erg bedankt!

met vriendelijk groeten, Saskia de Vries

wo, 30/11/2005 - 17:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoya's zijn rare planten . . . . Ze willen met hun voetjes graag helemaal klem staan, ik heb een vermoeden dat ze de potgrond doortrokken van hun wortelschimmels willen. Het zijn van origine dan ook epifyten. Kortom, klein potje en geduldig wachten. Het is me trouwens ook weleens opgevallen dat ze het best bloeien aan hangende stengeldelen.
Wat betreft het stekken: dat is simpel. stuk stengel met twee bladparen afsnijden. onhou wat boven en wat onder is. Wacht tot het bloeden is opgehouden (denk eraan, het sap prikt in je ogen!). Zet de stek in een luchtig mengsel van potgrond met zand of grint of beter nog in perliet (witte korrels uit de bouwmaterialenhandel) Zet het geheel onder een omgekeerde, doorzichtige plastic zak. Geef een keer water. Zet het geheel op een schotel op een lichte plek maar uit de zon. Af en toe controleren of het niet al te droog wordt en zo ja, water op de schotel doen. Als je in puur perliet stekt, moet er altijd water op de schotel staan. Hoyas zijn heel makkelijk te stekken maar de winter is een slechte tijd.

Rolf

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag