Huisvesting kikkers, padden egels, bijen, vogels,.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/06/2012 - 01:15
Spirewit

Huisvesting kikkers, padden egels, bijen, vogels,.

Hallo

Wij zijn dit jaar net begonnen met ons siertuin. Veel zit er nog niet in maar het beetje dat er
in staat werd opgevreten door slakken. Nu wil ik deze wel bestrijden maar als dat kan op
een natuurlijke manier. Er bestaan huisvestigingen voor padden, kikkers, egels,....is dit
interessant om deze te kopen of gaan ze daar niet in? Ik moet zeggen dat er in ons tuin nog
niet echt veel staat dus veel beschutting hebben ze niet. Ik heb wel al kikkers en egels
gespot :-) dus die zijn er.

Verder vroeg ik mij af of ik zo een bijenhuisje zou zetten. Deze soort is bedrijgt maar als ik
zo een huisje zet gaan die ons dan niet komen lastig vallen? Kan mijn zoontje van 2 rustig in
de tuin spelen zonder dat hij aangevallen zou worden?

Groetjes Spirewit

di, 05/06/2012 - 01:31
lupine81

nou, aanvallen lijkt me wat overdreven, ze hebben het veel te druk met de bloemen. zolang hij zelf geen bij vast gaat pakken is er niet zo heel veel aan de hand. mijn kinderen van 1.5 en 4 hebben er nog nooit een gepakt en ik heb ze dit ook regelmatig uitgelegd. nu moet ik zeggen dat we geen wespen in de tuin hebben want dit is een soort wat meer op mensen (lees limonade, koek, zoetigheid) afgaat. bijen zijn niet gericht op mensen.

di, 05/06/2012 - 11:03
lousje

Vóórdatje allerlei dure, en vaak slecht gemaakte kant-en-klare behuizingen koopt, raad ik je aan om je te verdiepen in de wensen en leefgewoontes van de dieren.Als je een egel ziet lopen dan heeft die kennelijk al een onderkomen: misschien heeft een van de buren een takkenhoop waar die egel onder kruipt.Dat kost niks.Je kunt proberen egels te lokken met wat kattenvoer(geen melk!daar krijgen ze diarrhee van) Bijen is een verhaal apart.Als je bijen wilt gaan houden zul je daar eerst een uitgebreide studie van moeten maken.Maar er zijn ook solitaire bijen die dus niet in volken leven: die nemen genoegen met wat gaatjes die je in een boomstam boort of een bosje holle stengels.En kikkers hebben water en vochtig gras nodig.Padden zitten graag onder vochtige stenen.enz.enz. Houd er wel rekening mee dat al die dieren ook rommel maken. Te veel om allemaal hier te schrijven.Ga eens wat natuurtuinen bezoeken en zoek eens wat leuke sites op het internet.Er valt veel te beleven op dit gebied, je kunt veel zelf maken en meehelpen aan een beter milieu.

di, 05/06/2012 - 22:01
Hmm

Lijsters eten veel slakken. Maar hoe zou je daar voorzieningen voor moeten treffen ook al omdat ik zie dat de mannetjes vaak andere wegjagen en daarom vechten ?

Slakken worden wel gelokt met glazen en daarin wat bier, in de grond gegraven. Ze komen er wel in kennelijk maar niet meer uit. Ik probeer zoveel mogelijk planten in de tuin te hebben die slakken niet lusten. Bv tuingeraniums, Hemerocallisinfo-icon, Astilbeinfo-icon en Hortensia's die me zo te binnen schieten heb je geen problemen mee.

Wiki/padden:

Uit een onderzoek naar de maaginhoud van exemplaren uit Wales bleek dat 1 op de 3 prooien tot de kevers behoort. Daarnaast bestaat het voedsel uit 5 en 10 procent duizendpoten, mieren, springstaarten, spinnen en vliegen.

Onderwerp gesloten