japanse duizendknoop

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/06/2012 - 02:50
Edithtuin

japanse duizendknoop

Ik heb sinds één maand een hobby tuin, en tot mijn schrik staat daar Japanse Duiendknoop in. Het is nog beperkt tot één hoek, rechts boven in mijn tuin (van 200 vierkante meter). Ik wil deze plek betegelen, hoe ga ik dit het beste aanpakken?
De buren hebben op die plek een schuurtje wat bijna instort. En ze is er vrijwel nooit. Bij haar zie ik geen scheuten, wellicht omdat dat schuurtje daar staat? Maar aan mijn kant wel zie ik wel JDK.
Boven mijn tuin (figuurlijk gezien) zijn mensen aanwezig die het minder serieus nemen, maar wel trouw alle scheuten af knippen van de JDK.
In het gangpad en in hun tuin zijn scheuten te zien, maar we houden het kort.
Ik heb vandaag mijn bovenste hoek gespit want ik wil daar een huisje neer zetten. Maar, ik kon nergens geen tien cm de grond in of ik kwam op een knol of wortel van de duizendknoop!
De hele bovenlaang was massief bedekt met wortels van wel 5 cm dik!
Het is wel een vriendelijke wortels in de zin van dat het niet prikt, en makkkelijk laat weghalen en hij lijkt ook niet zo diep te zitten. Maar dat staat haaks op de theorie!
Ik kan wortel begrenzer van Bamboe 1 meter diep plaatsen mbt mijn buren die het laten verslonzen. Is dat een idee?
Ik wil deze hele plek betegelen, met name daar waar de haarden zijn weggehaald. Daar boven komt een zware tuinkast. Komt de jdk dan toch nog tussen mijn tegels door? De haard ligt welicht dieper. Gaan de tegels de plant tegen houden? Ik heb alle haarden weg gehaald. Maar ik weet dat hij diep gaat!Ik kan alle grond zeven tot één meter. Dan plasic neerleggen, daarover zand. Daarop het huisje.

kortom, ik vraag jullie of ik tegels kan leggen op een stuk grond wat vol was met duizendknoop. En wat wel en niet handig is.
Ik hoor graag jullie advies.
Groet EDITH

di, 05/06/2012 - 10:44
Mosmanneke

Beton storten en daar tegels op!

Onderwerp gesloten