Hydrangea groeit nauwelijks

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/03/2005 - 23:24
minema

Hydrangea groeit nauwelijks

In een border in de halfschaduw plantte ik drie jaar geleden een tweetal hydrangeainfo-icon's (hortensia's). Er kwamen wel enkele lila-achtige bloemen aan, maar echt groeien deden de twee niet. Nu bieden zij een troosteloze aanblik met hier en daar een scheut die uitkomt in de oksels maar ik heb mijn sterkste twijfels of ik ooit van die mooie bolle bloemenpracht zal kunnen genieten zoals ik dat deed op een van mijn Bretoense uitstapjes. Ik heb nochtans regelmatig gedroogd koemest in de aarde ingeharkt en regelmatig besproeid in perioden van droogte. Wat kan hiervan de oorzaak zijn ? Dank bij voorbaat.

di, 22/03/2005 - 08:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia, vraagt véél water, en zijn liefhebbers van licht zure grond, bemest eens met meststoffen speciaal voor zuurliefhebbers niet meer met koeienmest. En opletten met snoeien,dat je de bloemknoppen niet wegsnoeit,weet je de juiste naam van je hortensia's.

wo, 23/03/2005 - 13:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hydrangeainfo-icon's moete in de winter de oude bloemen behouden om de nieuwe knoppen te beschermen tegen vorst. Takken die niet meer uitlopen tot aan de grond terugsnoeien, dan verjong t de struik. Alleen pluimhortensia's mogen eind maart tot op 20 a 30 cm boven de grond worden teruggesneid. Dan vormen ze weer nieuwe scheuten. Bij droogte veel water geven. De naam zegt het al: Hydrangea. Hydra betekent water in het Grieks.
Succes ermee!

do, 07/04/2005 - 01:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn hydrangeainfo-icon's groeiden ook nauwelijks niet omdat ze in geen jaren gesnoeid waren, maar nu ik ze gesnoeid heb beginnen ze goed te schieten!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag