Ik heb jullie hulp nodig!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/09/2016 - 17:11
MediaTechnoloog

Ik heb jullie hulp nodig!

Hallo mijn naam is Kelvin ik ben een 2e jaars student op de hogeschool Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met een project waarbij technologie en natuur dichter bij elkaar moeten komen. Momenteel zijn mijn projectgroep en ik op het idee gekomen om te gaan werken met Hydroponics. Dit is het gebruik van water en mineralen in plaats van aarde om planten te verbouwen. Hierdoor verbruik je minder water en kun je veel gezonder, sneller en zuiniger je planten groeien (Zie http://tinyurl.com/q7cx64a). Wij willen hardware (bepaalde sensoren) toevoegen zodat consumenten hun planten beter bij kunnen houden. Zouden jullie geinteresseerd zijn om zo’n product aan te schaffen, en hoeveel zouden jullie hiervoor over hebben. Alle hulp/tips zijn allemaal welkom, ook ideen hoe we ons concept kunnen uitbreiden.
Met vriendelijke groet,
Kelvin

di, 20/09/2016 - 23:49
GreenConnection

Bestaat al lang. Besteedt je energie in iets totaal nieuws, in plaats van iets wat al lang toegepast wordt.

wo, 21/09/2016 - 21:39
fuchsia

Hallo Kelvin, Dit noemt men toch hydrocultuur. Ik werkte in de jaren 1975/1980 op een tuincentrum de hydrocultuur was toen een rage, zowel voor bedrijven/kantoren als voor de particulieren thuis. Hydrocultuur is een militaire uitvinding om ook in woestijngebieden de soldaten van verse groente te kunnen voorzien.

wo, 21/09/2016 - 22:37
RdB

Hydroponics is voor het eerst beschreven door Francis Bacon in 1627! (Bron: Wikipedia). Je gebruikt overigens absoluut niet minder water. Veel commerciële gewassen worden op deze manier geteeld (bv sla, tomaten). Voor de particulier is het allemaal veel te omslachtig want je moet eigenlijk elk voedingselement apart in de gaten houden en bijvullen. Bovendien, wegens gebrek aan buffer in de aarde, zijn planten gevoeliger voor tekorten en voor een te veel aan mineralen. Een leuk overzicht vind je wel onder tomatenteelt, agronomische principes. Google er maar eens op.
Ruud

di, 27/09/2016 - 01:17
GreenConnection

-@mediatechnoloog: een beetje communicatie zou je toch verwachten van een student mediatechnologie.........

Onderwerp gesloten