Is klimop slecht voor de schutting

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/03/2006 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is klimop slecht voor de schutting

we willen graag wat klimop op de schutting hebben. Ik twijfel alleen een beetje of het wel goed is voor de schutting,omdat je daarna natuurlijk de schutting niet meer kan beitsen/onderhouden.Weet iemand of het uberhaubt slecht is voor hout?

Groetjes Marga

vr, 24/03/2006 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook wij hebben een klimop op een houten schutting; na 20 jaar helemaal vermolmd. Toch valt dat nog best mee.......jaren niet hoeven te onderhouden, omdat de klimop de schutting redelijk droog hield met haar blad. Ik zou de schutting heel goed in de beits zetten, voor de klimop ertegen gaat.
Mijn klimop begroeit nu een betonschutting!

vr, 24/03/2006 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn ervaring met klimop op een houten schutting is:de stengels van de klimop groeien tussen de planken van de schutting door naar de buren die hier misschien helemaal niet blij van worden.Bovendien worden deze stengels elk jaar dikker en wringen de planken van de schutting los en uit elkaar.Dit zijn enige nadelen.Voordelen: de meestal lelijke schutting wordt aan het oog onttrokken en de klimop trekt veel vogels aan die er in gaan nestelen.Omdat ik een vogelliefhebber ben heb ik dus voor klimop gekozen maar dat ligt bij iedereen verschillend.

ma, 27/03/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

klimop heeft hechtwortels en daardoor zal de levensduur van je hout een heel stuk minder zijn, sterker nog, ik heb een hedra gehad die door de voegen van de muur naar binnen zijn komen zetten, dus vergis je niet in hedra, wat ik wel zelf altijd zet bij een hedra haag, is een dubbel gaasnet met houtschors er tussen, werk echt heel goed, en je hedra zal mooier groeien door het vocht in de schors.

ma, 27/03/2006 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt allemaal voor het advies!
We redden ons er zo wel mee.

Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag