Jamijn . . . . .

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/05/2022 - 16:17
Lauren

Jamijn . . . . .

Vorig jaar heb ik bij de Lidl een plant gekocht, ben kaartje kwijt maar het was een Jasmijn. Zaten heel veel bloemtrossen aan met witte bloementjes ook nog dicht waren ze wit

De hele winter buiten gestaan en is mooi groen gebleven. En week of 6 geleden kwamen er weer trossen aan. Echter deze zijn van buiten roze, nu gaan ze langzaam allemaal open en de bloemetjes zijn wel wit.

Wie weet meer van deze plant en hoe het kan dat verschil vorig jaar helemaal wit en nu roze en wit

ma, 23/05/2022 - 17:52
GreenConnection

Jasminuminfo-icon polyanthum is matig winterhard. Door hogere temperaturen tijdens de opkweek zijn de bloemknoppen wit. Door de koude van de afgelopen winter is de rose gloed op de knoppen aanwezig.

ma, 23/05/2022 - 18:13
Lauren

Hartelijk dank GC. Ja voor de verkoop wordt natuurlijk te snel opgekweekt in kassen.

Leuk om te weten hoe dat ontstaat. Hij staat redelijk beschermd aan de achterkant van huis vlak voor keukenraam met aan een kant schuur en de andere muur van buren.

Ben benieuwd hoe het verder verloopt de komende jaren en hoeveel van deze planten nog bij anderen staan. We zullen er goed voor zorgen want ik vind hem erg mooi. En de hele tuin geurt.

ma, 23/05/2022 - 21:39
GreenConnection

Mochten we een strenge winter krijgen, dan kun je de voet van de plant inpakken of beschermen met dennentakken, oid.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.