Kan ik bollen nog een paar weken bewaren?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/09/2008 - 00:39
wendykivit

Kan ik bollen nog een paar weken bewaren?

Hallo,

Ik heb zojuist bollen gekocht van de Kievitsbloem, blauwe druifjes en Narcissen, met de gedachte dat ik ze nog wel tot eind septmeber kan bewaren. Nu lees ik overal dat je ze meteen moet planten, om uitdroging of verrotting te voorkomen. Maar is het nu nog niet te vroeg?
Ik heb de bollen nog in de originele verpakking zitten (doorzichtig plastic met stro, en ze liggen in een kamer van ca 15 graden). Kan ik de bollen toch nog een paar weken bewaren?

Alvast bedankt,
Wendy

vr, 05/09/2008 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan kan best; in de handel worden ze ook niet meteen verkocht. Ze kunnen zelfs bij een wat lagere temperatuur bewaard worden.

vr, 05/09/2008 - 00:46
wendykivit

Bedankt voor je snelle reactie! Als we Greenconnection toch niet hadden op dit forum... ;-).
Ik laat ze nog even liggen tot eind september.

Groet,
Wendy

vr, 05/09/2008 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet vergeten te planten, hoor! Ik herken dat uitstellen uit eigen ervaring.......na de kerst kom je de zakjes tegen........

wo, 15/10/2008 - 17:00
devie

hallo,ik heb me net aangemeld hier,leuk dat ik hier al mijn vragen kan stellen over planten en bollen, nu mijn vraag, ik heb net geplant krokus,blauwe druif en hyacinten,heb ze afgeschermd met netjes zodat de poezen het niet gaan gebruiken als kattenbak,de manden en potten staan onder een overkapping, moet ik ze in de winter regelmatig water geven en als ja, wat is dan regelmatig, ik hoop er antwoord op te krijgen,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag