Kas

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/01/2003 - 11:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kas

Geachte mensen,

Wij zijn studenten van de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. We studeren stedebouwkunde en ruimtelijke ordering. Op dit moment zijn wij met een project bezig om een complete wijk te overkappen. Een probleem die er op dit moment is is het probleem van de bomen en planten. Kunnen die hier leven en zoja welke? Het klimaat wordt geregeld door middel van computers. Het regent dus hier nooit en de temperatuur is in principe het hele jaar gelijk. Zou u hier een oplossing voor kunnen vinden?

Met viendelijke groeten

ma, 06/01/2003 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

als de juiste omstandigheden worden gecreeerd is dat mogelijk ja. dat moet wel een bom geld kosten, ten 1ste een klimaatinstallatie die dat allemaal regelt, en daarna de onderhoudskosten van zo'n installatie, en de praktijk leert dat die vaak te wensen overlaat ( sick building syndrome )... Waar ga je trouwens de nodige verse lucht halen ? Allemaal binnenbrengen met een klimaatinstallatie ? Ik heb een diploma in klimaattechnieken en ben ook werkzaam in die sector. Het lijkt me enerzijds enorm interessant om zoiets uit te werken, maar langs de andere kant stel ik me vragen over het comfort dat gecreeerd kan worden als men volldegig kunstmatig gaat werken. Wat wel kan, is bepaalde plantensoorten uitkiezen die mee het klimaat, en dan vooral de vochtigheid, gaan regelen. Als jullie toch zo'n project gaan uitwerken, hou vooral rekening met de leefbaarheid ervan. In situaties waar mensen leven met heel weinig natuur rond zich, en bijna alles kunstmatig, liggen het aantal afwijkingen en misdaden gemiddeld een pak hoger.

zo, 12/01/2003 - 13:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ken je "Brave new world", het boek van Aldous Huxley? Toen ik over jullie project las, was dat het eerste waar ik aan dacht. Ik denk dat het inderdaad mogelijk is om stedenbouwkundige projecten te maken waarin eigenlijk geen mens kan leven. Unheimisch.

Onderwerp gesloten